Ananasul, cea mai buna sursa de mangan

Fructul de ananas contine vitamine si minerale precum: calciu, betacaroten, potasiu, fibre, mangan si vitamina C.

In 100 de grame de ananas proaspat sunt 52 de calorii, 12 grame de glucide, 1,2 grame de fibre si peste 25 miligrame de vitamina C. Comparativ cu fructul proaspat, ananasul din conserve contine 83 de calorii, 20 de grame de glucide, 3 grame de fibre si doar 15 miligrame de vitamina C. Diferentele recomanda in mod clar consumul de ananas proaspat, cu atat mai mult cu cat acest fruct isi pastreaza toate beneficiile daca este conservat prin congelare, solutie pe care o recomandam cu incredere pentru conservarea fructului.

Ananasul este special prin continutul de bromelaina. Aceasta este o enzima vegetala care are o puternica actiunie antiinflamatorie care este eficienta atat in vindecarea rapida a racelilor, dar care favorizeaza si disparitia edemelor, ceea ce face din ananas un fruct util si necesar in dieta femeilor. Bromelaina este foarte activa si in tratarea celulitei si a durerilor osteoarticulare.

Ananasul, cea mai buna sursa de mangan

Un alt beneficiu major al ananasului este continutul mare de mangan, un mineral care ajuta la intarirea oaselor si a ligamentelor. In 150 mililitri de suc de ananas si in 100 de grame de anans proaspat se regaseste 73% din doza zilnica recomandata de mangan. Asadar, ananasul poate ajuta la cresterea oaselor celor mici, dar si la intarirea oaselor celor mai in varsta.
Ananasul ajuta stomacul sa digere mai bine alimentele, scazand riscul de inflamare sau de balonare. Ananasul, consumat foarte rece, ajuta la tonifierea intregului organism. Fructul este incadrat de nutritionisti in categoria alimentelor cu calorii negative, alaturi de citrice, mere, telina, varza si broccoli, dat fiind faptul ca pentru digestia acestuia organismul consuma mai multe calorii decat cele pecare le aduce fructul.

Este cunoscuta capacitatea ananasului de a a stimula arderea naturala a grasimilor, motiv pentru care acest frut trebuie inclus in dietele pentru scaderea in greutate.

Ananasul este un aliat eficient in vindecarea bronsitelor, a infectiilor in gat, a artero-sclerozei si chiar a anemiei. Deasemenea, ananasul este folosit pentru combaterea pierderii memoriei si chiar a depresiei.

Trebuie spus ca anansul nu este recomandat in timpul sarcinii si trebuie evitat de persoanele care sufera de hemofilie sau de cei cu boli de rinichi si ficat, deoarece, se pare ca reduce timpul de coagulare al sangelui.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu