Fructul de ananas contine vitamine si minerale precum: calciu, betacaroten, potasiu, fibre, mangan si vitamina C.
In 100 de grame de ananas proaspat sunt 52 de calorii, 12 grame de 
glucide, 1,2 grame de fibre si peste 25 miligrame de vitamina C. 
Comparativ cu fructul proaspat, ananasul din conserve contine 83 de 
calorii, 20 de grame de glucide, 3 grame de fibre si doar 15 miligrame 
de vitamina C. Diferentele recomanda in mod clar consumul de ananas 
proaspat, cu atat mai mult cu cat acest fruct isi pastreaza toate 
beneficiile daca este conservat prin congelare, solutie pe care o 
recomandam cu incredere pentru conservarea fructului.
Ananasul este special prin continutul de 
bromelaina. Aceasta este o enzima vegetala care are o puternica actiunie
 antiinflamatorie care este eficienta atat in vindecarea rapida a 
racelilor, dar care favorizeaza si disparitia edemelor, ceea ce face din
 ananas un fruct util si necesar in dieta femeilor. Bromelaina este 
foarte activa si in tratarea celulitei si a durerilor osteoarticulare.
Ananasul, cea mai buna sursa de mangan
Un alt beneficiu major al ananasului este continutul mare de 
mangan, un mineral care ajuta la intarirea oaselor si a ligamentelor. In
 150 mililitri de suc de ananas si in 100 de grame de anans proaspat se 
regaseste 73% din doza zilnica recomandata de mangan. Asadar, ananasul 
poate ajuta la cresterea oaselor celor mici, dar si la intarirea oaselor
 celor mai in varsta.
Ananasul ajuta stomacul sa digere mai bine alimentele, scazand 
riscul de inflamare sau de balonare. Ananasul, consumat foarte rece, 
ajuta la tonifierea intregului organism. Fructul este incadrat de 
nutritionisti in categoria alimentelor cu calorii negative, alaturi de 
citrice, mere, telina, varza si broccoli, dat fiind faptul ca pentru 
digestia acestuia organismul consuma mai multe calorii decat cele pecare
 le aduce fructul.
Este cunoscuta capacitatea ananasului de a a stimula arderea 
naturala a grasimilor, motiv pentru care acest frut trebuie inclus in 
dietele pentru scaderea in greutate.
Ananasul este un aliat eficient in vindecarea bronsitelor, a 
infectiilor in gat, a artero-sclerozei si chiar a anemiei. Deasemenea, 
ananasul este folosit pentru combaterea pierderii memoriei si chiar a 
depresiei.
Trebuie spus ca anansul nu este recomandat in timpul sarcinii si 
trebuie evitat de persoanele care sufera de hemofilie sau de cei cu boli
 de rinichi si ficat, deoarece, se pare ca reduce timpul de coagulare al
 sangelui.
 





















0 comentarii:
Trimiteți un comentariu