Sfecla rosie, fie ca este consumata in otet,
proaspata sau coapta, este considerata de nutritionisti un adevarat
superaliment, care creste performantele sportive si combate
hipertensiunea.
Sfecla rosie este o sursa ideala de fier si acid folic. Aceasta mai contine azotati, care se transforma in oxid de azot in organism si reduc tensiunea arteriala, dar si betalaina, magneziu si alti antioxidanti, care contribuie la prevenirea cancerului.
Mai multe cercetari publicate anul trecut au descoperit ca
nivelurile ridicate de azotati din sucul de sfecla au determinat
"imbunatatiri moderate" ale performantelor fizice, iar un studiu din
2010 a indicat faptul ca sucul de sfecla stimuleaza circulatia sangvina
in anumite regiuni ale creierului, potrivit dailymail.co.uk.
Sfecla rosie a aparut pe coastele Marii Mediterane si a fost
consumata inca din Antichitate, fiind extrem de apreciata pentru
proprietatile sale medicinale si cicatrizante. Inca din vechime a fost
folosita pentru tratarea unor afectiuni precum febra, constipatie si
probleme ale pielii.
De asemenea, betalaina - pigmentul rosu din sfecla - este folosita in prezent ca un colorant alimentar, utilizat ca ingredient in pizza congelata, pasta de tomate si inghetata.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu