Care sunt cele mai sanatoase fructe ale toamnei

Iata topul celor mai bune fructe de toamna, toate excelente surse de minerale si vitamine esentiale:
Struguri
Cap de lista in topul fructelor de toamna sunt strugurii. Avand doar 66 de calorii, in 100 de grame, strugurii sunt o sursa echilibrata de carbohidrati care furnizeaza energie.
Strugurii contin flavonoide, polifenoli si antioxidanti puternici. Sunt bogati in potasiu si au efect diuretic. Strugurii au foarte mult magneziu ceea ce le confera un efect tonic si statutul de adjuvant pretios impotriva crampelor musculare.
Mere
Merele nu pot sa lipseasca din lista cu cele mai bune fructe de toamna. Merele nu trebuie sa lipseasca din dieta. Un mar contine 30% din doza necesara de fibre vegetale si sunt un aliat in dieta prin suprimarea senzatiei de foame. Ideale pentru gustari, sunt pline de vitamine din grupul B, care intretin celula nervoasa, sunt bogate in vitamina C si antioxidanti puternici.
Prune
Bogate in zaharuri si fibre, in proportii foarte echilibrate (12 grame de zaharuri si 2,3 grame de fibre in 100 de grame de fructe), prunele au un puternic efect laxativ, sunt ideale in dieta copiilor si a sportivilor pentru mineralele si vitaminele pe care le contin, in special vitamina A si potasiu care intervin eficient in echilibrarea electrolitca si eliminarea toxinelor.
Nuci si alune
Bogatia de acizi grasi esentiali pe care le contin dovedesc echilibrul naturii si pun aceste fructe uleioase in top cele mai bune fructe de toamna. Bogate in acizi grasi omega 3, in acizi grasi mono-saturati, nucile si alunele sunt un suport pentru buna functionare a inimii si a sistemului cardiovascular. Patru nuci pe zi sau o mana de alune sunt echivalentul unei pilule cu omega 3 si un tonic pentru inima.
Smochine
Sunt o excelenta sursa de antioxidanti anuntata chiar de culoare violet a acestor fructe de toamna. Antioxidantii din smochine fac parte din categoria celor foarte puternici care au capacitatea de a proteja celulele de efectele negative ale radicalilor liberi. Smochinele sunt o minunata sursa de calciu utila in dieta vegetarienilor sau a celor care nu agreaza lapte si derivatele din lapte.
Castane
Sunt foarte bogate in glucide, dar au si multe minerale si vitamine. In plus sunt o sursa pretioasa de mangan si cupru, utile pentru sistemul nervos si nu foarte usor de procurat din alimentatie, scrie Doctissimo.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu