Gutuile au rolul de a imbunatati digestia

Parfumate, cu un gust special dulce-acrisor, gutuile se numara printre cele mai iubite fructe ale toamnei. Dincolo de faptul ca le poti folosi in deserturi delicioase, gemuri sau peltea, gutuile se remarca si prin principiile active ce actioneaza eficient asupra bolilor hepatice, digestive si respiratorii.
Iata doar o parte dintre beneficiile aduse de consumul de gutui.
1. – trateaza insuficienta pancreatica, daca se consuma sub forma de suc proaspat (se recomanda cate o jumatate de pahar de suc proaspat de gutuie, de trei ori pe zi)
2. – samburii de gutuie, care contin mucilagii sunt foarte eficienti in tratarea tusei, bronsitei si raguselii (se pregateste un ceai din samburi)
3. – gutuile coapte au rolul de a imbunatati digestia
4. – pentru a combate colita de fermentatie se recomanda un tratament preparat din jumatate de kilogram de gutuie si miere
5. – o jumatate de gutuie mancata pe stomacul gol este suficienta pentru a inlatura senzatia de greata

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu