Zmeura contine antioxidanti puternici

Intareste sistemul imunitar

Acidul elagic din compozitia zmeurei este un compus fenolic care inhiba cresterea celulelor canceroase, oprind dezvoltarea anumitor tipuri de cancer.

De asemenea, zmeura contine antioxidanti puternici, precum vitamina C, quercitina si acid galic, care au un rol important in prevenirea si tratarea cancerului.

In plus, vitamina C are rolul de a stimula sistemul imunitar, prevenind slabirea organismului in fata bacteriilor si virusurilor.

Datorita fibrelor pe care le contine, zmeura este un “dulce” sanatos care ajuta la incetinirea procesului digestiv, prelungind astfel senzatia de satietate pe o perioada mai lunga de timp.  

Mai mult, manganul din compozitia acesteia ajuta la mentinerea valorilor inalte ale ratei metabolice, contribuind astfel la arderea grasimilor.

Previne infectiile urinare

Datorita flavonoidelor si fitochimicalelor, zmeura ajuta la prevenirea infectiilor urinare prin impiedicarea aderentei bacteriilor la celulele care captusesc peretii tractului urinar.

Info: O jumatate de ceasca de zmeura proaspata contine 3,5 grame de carbohidrati, 4 grame de fibre si 32 de calorii, in timp ce o jumatate de cana de zmeura congelata are 6 grame de carbohidrati, 2,5 grame de fibre si 32 de calorii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu