Nautul scade colesterolul

Este bogat in fier

Daca ai anemie, un consum regulat de naut te va ajuta sa invingi aceasta afectiune si sa ai energia de care ai nevoie. La 100 de grame de naut avem 2,8 mg de fier, fier care se absoarbe foarte bine, deoarece nautul contine si vitamina C.
Confera o senzatie de satietate pe termen lung

Deoarece contine proteine, magneziu, fier, potasiu, mangan, zinc, fosfor, seleniu, calciu, vitamina C, vitamine de tip B si fibre, nautul controleaza pofta de mancare si mentine o stare de satietate pe termen lung, motiv pentru care este recomandat si in curele de slabire. 

Combate constipatia

Una dintre cele mai neplacute afectiuni este constipatia, o afectiune care poate fi combatuta usor consumand multe lichide si fibre. Nautul este bogat in fibre insolubile care ajuta la combaterea constipatiei, curatarea intestinelor de toxine si la scaderea riscului de a face cancer la colon.

Mai multe studii au aratat ca un consum regulat de naut combate riscul de a face osteoporoza, cancer la san si diabet de tip 2. Contine proteine

Daca tii o dieta vegetariana, nu trebuie sa iti faci griji pentru deficitul de proteine, nautul contine suficiente cat sa te mentina in forma. La 100 de grame de naut fiert avem 163 de calorii si 12 grame de proteine. Combinat cu orez, nautul iti asigura proteina completa, ceea ce inseamna ca suplineste cu succes carnea.

 Scade colesterolul

Nautul are un continut mare de fibre si antioxidanti si un continut mic de grasimi, motiv pentru care ajuta la reglarea nivelului de colesterol, mentinerea sanatatii peretilor vaselor de sange si, mai ales, la combaterea afectiunilor cardiovasculare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu