Rosiile inchise la culoare sunt mai sanatoase decat cele clasice

Rosiile inchise la culoare sunt mai sanatoase decat cele clasice, potrivit botanistilor. Sortimentul se numeste “Indigo Rose” si este initial verde, pana sa se coaca, dupa care plantele se innegresc.

De-a lungul timpului, plantele au suferit mai multe modificari genetice, atat in ceea ce priveste continutul, cat si coloritul. Dupa culoare ai putea crede ca sunt vinete, dar sunt rosii. Mai precis, pulpa legumei este tot rosie, numai coaja este neagra. Motivul? Pentru a combate imbatranirea si a furniza protectie impotriva radicalilor liberi, rosia neagra contine molecule din anumiti pigmenti existenti si in strugurii negri.

Noile rosii cresc la inceput normal, avand culoarea verde pana sa fie suficient de coapte, dupa care devin negre. Cultivatorii spun ca acest tip de legume vor deveni trendul in materie de plante in aceasta vara.

Mai mult, potrivit botanistilor citati de Daily Mail, acest fel de rosii vor fi mult mai sanatoase. Culoarea neobisnuita a rezultat din incrucisarea sortimentului clasic si a celui rosu foarte inchis, care contine antociani, un antioxidant dspre care se spune ca ajuta in lupta impotriva diabetului si a obezitatii.

Rosiile negre vor aparea in magazinele din Marea Britanie in aceasta primavara.

“Acestea nu sunt la fel de dulci ca rosiile normale, dar au o aroma mai pregnanta si un gust bun atunci cand sunt folosite in salate. Mai exista rosii inchise la culoare, dar Indigo Rose este singurul fel negru care a fost produs vreodata”, spune Alfie Jackson, assistant product manager la Sutton Seeds, o firma care livreaza seminte de plante, din Marea Britanie, potrivit stirileprotv.ro.

Rosiile negre au fost create de profesorul Jim Myers de la Universitatea din Oregon, Statele Unite, dupa ce un student de-ai sai s-a aratat interesat de gasirea unei alternative mai sanatoase la rosiile clasice.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu