Rucola are multiple beneficii pentru sanatate

Rucola nu este la fel de populara pe mesele romanilor ca o salata verde, poate si pentru ca nu este o planta autohtona si pretul ei in supermarketuri nu este chiar mic. Cu toate astea, rucola este atat de sanatoasa, incat ar trebui sa se afle pe mesele noastre macar o data pe saptamana.

In combinatie cu 2 linguri de ulei de masline, o lingura de parmezan ras, sare si putin suc de lamaie, rucola se transforma intr-o adevarata delicatesa, excelenta pentru stimularea digestiei si pentru energizarea organismului.

Datorita fitochimicalelor si nutrientilor pe care ii contine, rucola este o planta recomandata in curele de detoxifiere si in cele de slabire, ea ajutand la eliminarea toxinelor din organism, la accelerarea digestiei si la controlarea senzatiei de satietate. 

Cum slabesti si iti detoxifiezi organismul cu rucola? Este simplu. Consuma in fiecare zi la mesele principale cate o salata de rucola, dreasa cu putin ulei de masline si otet de mere sau suc de lamaie. Daca tii cura de slabire, iti poti prepara pentru cina doar o salata de rucola cu parmezan si rosii cherry. Aceasta salata consumata in fiecare seara va ajuta la accelerarea tranzitului intestinal si la pierderea kilogramelor in plus. O cana de rucola are doar 5 calorii, ceea ce inseamna ca ea poate fi consumata in orice cantitate.

O salata recomandata de Beyonce pentru detoxifiere este cea preparata din 4 cani de rucola, 2 linguri ulei de masline, 1 lingura de otet de mere, o jumatate de cana de quinoa, 2 linguri de migdale feliate si sare de mare dupa gust.

 Ce alte beneficii ne aduce consumul de rucola?

 - are calitati afrodisiace si ajuta la potentarea dorintei sexuale;

 - scade colesterolul;

 - contine proteine, ceea ce o face mai satioasa fata de alte salate;

 - datorita continutului mare de fibre, imbunatateste digestia;

- contine acid folic, esential pentru femeile insarcinate;

 - protejeaza organismul de anemie, deoarece este bogata in fier;

 - contine vitaminele A, C, K si B 6, dar si calciu, magneziu, potasiu si sodiu, care intaresc oasele si fac pielea frumoasa;

 - contine foarte putini oxalati fata de alte verdeturi, ceea ce inseamna ca nu interfereaza cu asimilarea calciului de catre organism;

 - este bogata in antioxidanti care lupta impotriva formarii radicalilor liberi;

 - intareste sistemul imunitar;

 - previne infectiile de rinichi;

 - protejeaza organismul de cancer.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu