Sucul de morcovi stimuleaza
pofta de mancare, contribuie la cicatrizarea formatiunilor ulceroase
gastro-intestinale, dizolva formatiunile canceroase si are un aport
important in mentinerea structurii dintilor.
Sucul de morcovi contine vitamina A (utila in tratarea afectiunilor oculare, ale celor respiratorii si infectioase).
Sucul de morcovi constituie cea
mai importanta sursa de vitamina A si in special de provitamina A
(binecunoscutul caroten, cu efecte benefice pentru vedere si piele), pe
langa o serie de alte vitamine: B, C, D, E, G, K. Sucul ofera un bogat
continut de zaharuri (levuloza si dextroza), cat si de saruri minerale
(brom, calciu, cupru, fosfor, magneziu, mangan, potasiu, sulf, etc.), asparagina si daucarina.
Calitati terapeutice
- Stimuleaza apetitul, avand, in plus, un rol important in procesul de digestie
- Contribuie la cresterea numarului de globule rosii si la procentajul hemoglobinei
- Reintinereste celulele
- Stimuleaza functiile hepatice
- Este un factor important ce se opune gastritelor si ulcerelor gastroduodenale
- Este tonic, remineralizant – Ajuta la prevenirea anemiei
- Intareste imunitatea
- Este un important factor de crestere la copii
-Are rol de reglementator intestinal, antiputrid si cicatrizant gastric si depurative
- Este cunoscut ca intineritor tisular si cutanat si ca un cicatrizant al ranilor
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu