Sucul de morcovi stimuleaza pofta de mancare

Sucul de morcovi stimuleaza pofta de mancare, contribuie la cicatrizarea formatiunilor ulceroase gastro-intestinale, dizolva formatiunile canceroase si are un aport important in mentinerea structurii dintilor.

Sucul de morcovi contine vitamina A (utila in tratarea afectiunilor oculare, ale celor respiratorii si infectioase).
Sucul de morcovi constituie cea mai importanta sursa de vitamina A si in special de provitamina A (binecunoscutul caroten, cu efecte benefice pentru vedere si piele), pe langa o serie de alte vitamine: B, C, D, E, G, K. Sucul ofera un bogat continut de zaharuri (levuloza si dextroza), cat si de saruri minerale (brom, calciu, cupru, fosfor, magneziu, mangan, potasiu, sulf, etc.), asparagina si daucarina.

Calitati terapeutice

- Stimuleaza apetitul, avand, in plus, un rol important in procesul de digestie

- Contribuie la cresterea numarului de globule rosii si la procentajul hemoglobinei

- Reintinereste celulele

- Stimuleaza functiile hepatice

- Este un factor important ce se opune gastritelor si ulcerelor gastroduodenale



- Este tonic, remineralizant – Ajuta la prevenirea anemiei

- Intareste imunitatea

- Este un important factor de crestere la copii

-Are rol de reglementator intestinal, antiputrid si cicatrizant gastric si depurative

- Este cunoscut ca intineritor tisular si cutanat si ca un cicatrizant al ranilor

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu