Antioxidantii gasiti in morcovi previn cancerul

Morcovii contin o cantitate mare de beta-caroten iar in organism aceasta este transformata in vitamina A . Aceasta vitamina este esentiala pentru sanatatea ochilor. Ea previne bolile de ochi precum cataracta si degenerescenta maculara.

Pezenta vitaminei A ajuta pielea sa scape de celulele deteriorate si sa creeze altele noi. De asemenea, protejeaza pielea de razele UV nocive,  previne ridurile si acneea.

Sanatatea inimii - In urma unui studiu s-a constatat ca riscul bolilor de inima a fost redus cu 32% la persoanele care au consumat doar 25 gr. de morcovi pe zi.

Morcovii au putine calorii, ceea ce inseamna ca iti poti umple stomacul fara ca sa te ingrasi. Mai mult, morcovii ajuta la imbunatatirea metabolismului, deoarece contin acid nicotinic. Acesta ajuta la arderea grasimilor din organism.

Previne cancerul - Antioxidantii gasiti in morcovi previn cancerul. Studiile demonstreaza ca morcovii pot preveni 3 tipuri de cancer: mamar, pulmonar si de colon. Morcovul este unica leguma care contine falcarinol, un pesticid natural care protejeaza organismul de ciuperci si care ne protejeaza pe noi de celulele canceroase.

Imbunatateste digestia - Morcovii contin o cantitate foarte mare de fibre, necesara pentru functionarea corecta a sistemului digestiv.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu