Castanele intaresc imunitatea

Iată care sunt beneficiile pentru sănătate ale castanelor comestibile!

Roadele toamnei au început să-şi facă apariţia pe tarabele din pieţe - dovlecii coloraţi, prunele aromate, strugurii parfumaţi, dar şi castanele comestibile... Dacă nu ai mâncat niciodată până acum castane, îţi putem spune că au o consistenţă uşor cremoasă şi se aseamănă puţin la gust cu alunele de pădure. Trebuie să le încerci măcar o dată, fie şi pentru faptul că au o mulţime de beneficii pentru sănătate.
Conţin multe vitamine şi minerale care îţi întăresc imunitatea

Vitamina B, vitamina C, calciu, magneziu, fier - toate se regăsesc în aromatele castane. Consumându-le des în acest sezon, te asiguri încă o dată că îţi întăreşti imunitatea pentru anotimpul rece care urmează.

Îţi dau energie

Consumându-le sub formă de piure, într-un amestec cu miere, castanele pot fi o sursă incredibilă de energie, pentru întreaga zi. Plus că rezultatul este şi delicios!
Te pot ajuta în lupta împotriva acneei

Deoarece conţin o cantitate destul de mare de zinc, castanele te pot ajuta în lupta împotriva acneei. Fă un piure de castane şi aplică-l pe faţa curată. Lasă-l să acţioneze 20 de minute şi apoi curăţă-te cu apă călduţă.
Scad riscul de infarct

Bogate în potasiu, castanele protejează arterele şi inima, fiind de mare ajutor în bolile cardiovasculare, în general. Consumă-le şi tu, pentru că sunt delicioase!
Te pot ajuta la slăbit

Pentru că nu conţin grăsimi, castanele sunt o sursă sănătoasă de fibre şi te pot ajuta în procesul de slăbire.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu