Matasea de porumb elimina pietrele la rinichi

Matasea de porumb este partea cea mai des utilizata de la aceasta planta in tratamentele naturiste, datorita compusilor valorosi. Contine potasiu, calciu, dioxid de siliciu, saponine, ulei volatil, alantoina, ceara, vitaminele C, E, K.

Toate aceste elemente fac ca matasea de porumb sa fie apreciata si recomandata in curele de detoxifiere, in tratamentul bolilor de inima si de ficat. Numarul mare de antioxidanti recomanda ceaiul din matase de porumb si in tratamentul cancerului.

Te scapa de kilogramele in plus

Obezitatea poate fi combatuta intr-un mod sanatos tot cu matase de porumb. Substantele denumite mucilagii au rolul de a absorbi surplusul de apa din organism.

Atentie: ceaiul din matase de porumb completeaza un regim alimentar echilibrat. Sunt necesare doua-trei cani de ceai pe zi, baute incet, cate o inghititura.
Infuzia elimina pietrele la rinichi

Ca sa beneficiezi de proprietatile curative, trebuie sa culegi matasea de porumb cand boabele sunt inca laptoase, apoi s-o lasi sa se usuce intr-un loc ferit de soare.

Prepara o infuzie neindulcita din doua linguri de matase de porumb uscata la 200 ml de apa clocotita si lasa la infuzat aproximativ un sfert de ora.

Se consuma apoi cate o lingura cu ceai la fiecare doua-trei ore, daca ai pietre la rinichi sau suferi de cistita. Tratamentul dureaza pana la vindecare.

Se recomanda infuzia cu matase de porumb si in bolile de inima, obezitate si in edeme, pentru ca „stoarce“ apa in exces din tesuturi. De asemenea, licoarea ajuta la tratarea afectiunilor hepatice, deoarece impiedica acumularea grasimilor in ficat.

Ceaiul reduce disfunctiile hepatobiliare si mareste secretia biliara, in caz de colecistita.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu