Pepene rosu este un purificator puternic

Pepenele roşu are multe beneficii pentru sănătate, este o sursă bogată în vitamina C, B6, ajută la scăderea tensiunii arteriale şi lista nu se opreşte aici.
Nimeni nu ar trebui să ocolească vara pepenele fie roşu, fie galben. Cel roşu este ideal în curele de slăbire, căci nu îngraşă, are puţine calorii, astfel că poate fi servit la orice oră din zi. O felie medie de pepene roşu are între 30 (100 gr) şi 48 de calorii.

- vitamina C

- vitamina B6

- vitamina B1

- vitamina A

- Potasiu

- magneziu

- licopen

- citrulina

- calciu

-sodiu

Citrulina din pepenele roşu este un aminoacid ce dilată vasele sanguine şi acţionează benefic în tratarea disfuncţiilor erectile. Licopenul din pepene este un antioxidant ce ajută la prevenirea cancerului - de prostată, uterin şi esofagian.

Citrulina este folosită de organism pentru a crea arginina care este folosită la rândul ei în ciclul de uree pentru a elimina amoniacul din organism. Această arginină îmbunătăţeşte sensibilitatea la insulină în cazul pacienţilor obezi care suferă de diabet de tip 2. Arginina îmbunătăţeşte şi rezistenţa la insulină.

Cura cu pepene:

- de până la 20 de zile are efect detoxifiant asupra organismului

- are efecte benefice asupra acneei

- ajută la eliminarea calculilor renali

- excelent pentru cei cu reumatism căci este şi un bun purificator

- este bun şi pentru calculii biliari - seminţele de pepene uscate şi măcinate, din acest praf se ia o linguriţă amestecată cu o lingură de ulei de măsline, dimineaţa pe stomacul gol (după ingerarea lor se stă pe partea dreaptă 10 minute. Tratamentul se ţine trei luni, zece zile în fiecare lună. În această perioadă se menţine un regim alimentar sănătos).

- este ideală pentru constipaţie

- bun[ în anemii

- boli de piele

- ajută la scăderea în greutate

- arteroscleroză

- diuretică

Pepenele roşu este contraindicată:

- celor cu insuficienţă renală

- cu diaree

- boli ale pancreasului

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu