Uleiul de masline benefic pentru organism

Uleiul de măsline, extrem de benefic pentru organism. Medicii susţin că uleiul de măsline are un conţinut bogat de vitaminele A, B1, B2, C, D, E si K, fier, şi acizi graşi nesaturaţi în proportie de 85 la suta. Prezentăm mai jos câteva întrebuinţări ale uleiului de măsline, pentru care nu ar trebui să lipsească din casa nimănui.
Uleiul de măsline este interzis doar în dietele, care nu permit nicio formă de grăsime.
Întrebuinţări ale uleiului de măsline:
1.Masând de 2-3 ori pe zi gingiile cu ulei de măsline s-a observat că este mult diminuat pericolul parodontozei.
2.O linguriţă de ulei de măsline extravirgin luată înainte de fiecare masă protejează stomacul împotriva ulcerului şi gastritei.
3.O lingură sau două de ulei de măsline dimineaţa, în combinaţie cu zeamă de lamâie sau cafea previne constipaţia.
4.Uleiul de masline reface tenul deshidratat. În cazul în care aveţi tenul obosit şi uscat, puteţi folosi comprese călduţe cu ulei de măsline pe pomeţi, pe frunte sau tâmple. După câteva minute, compresele se înlătură şi se clăteşte faţa cu apă călduţă. Uleiul de măsline înmoaie pielea, o curata, hidratează si regenerează.
5.Uleiul de masline combinat cu ou si miere este o excelenta crema antirid. Amestecaţi un ou crud, o lingura de miere şi o lingura de ulei de măsline. În acest amestec se poate adăuga şi puţin suc de fructe sau legume, lămâie, pepene, morcovi, castraveţi. Masca se aplică pe faţă timp de 15-20 de minute, apoi se spală cu apă călduţă. Acest tratament se repetă de trei ori pe săptămână. Un efect de întinerire a tenului şi de netezire a ridurilor îl are şi masca din ulei de măsline amestecat cu tărâţe, care se aplică în acelaşi mod.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu