Lamaia, beneficii pentru sanatate

Sunt foarte multe beneficii pentru sănătate pe care lamâile ni le aduc și pe care le știm de sute de ani. Cele mai cunoscute sunt acelea că lămâile sunt antivirale, antibacteriene și imunostimulatoare și că sunt folositoare in diete pentru că sucul de lămâie este un ajutor digestiv și un detoxifiant pentru ficat. Lămâile conțin acid citric, calciu, magneziu, vitamina C, bioflavonoide, pectine, toate întăresc imunitatea și luptă împotriva infecțiilor.
Iată câteva dintre beneficiile mai puțin cunoscute ale lămâilor.
 Vindecă acneea, vitamina C din lămâie ajută pielea să fie strălucitoare și omoară bacteriile care cauzează acneea. Poți aplica cu degetul sau cu un tampon de vata suc proaspăt de lamâie pe acnee și să lași așa peste noapte.  Se spală cu apă a doua zi dimineata. În cazul unei acnee foarte severe, se recomandă consultarea unui medic specialist dermatolog, în paralel cu acest tratament natural.
 Vindeca aftele, având proprietăți antibacteriene și antivirale. Se amestecă sucul de lămâie cu apă caldă și se clătește gura cu această combinație de trei ori pe zi. Se poate simți o ușoară senzație de arsură, va trece în câteva minute.
Calmeaza stările anxioase, lămâiaare efect de calmare și ajută la îndepărtarea oboselii, agitației, amețelii, nervozității și tensiunii. Inhalarea de ulei de lămâie crește capacitatea de concentrare și ține mintea ageră.
Ajută la o respirație proasptă, îți poți clăti gura cu sucul de la lămâia proaspat stoarsă combinat cu apa călduță. Te ajută și dacă mesteci o felie de lămaie după fiecare masa.
Menține stomacul sănătos, poți încerca să bei sucul de la o lămâie proaspăt stoarsă cu un pahar de apa caldută după fiecare masă. Acidul din lămâie va stimula producerea în stomac a acidului gastric și deci și activitatea mușchilor stomacului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu