Sfecla este una dintre legumele pe care medicii ne sfatuiesc sa le consumam de fiecare data cand avem ocazia. Si asta pentru ca aceasta radacinoasa scade nivelul grasimilor din sange, combate anemia si inhiba dezvoltarea tumorilor.
Sfecla contine vitamine cu efect antioxidant, precum A, C si E, si minerale precum magneziu, potasiu si zinc. Rolul acestora este de a imputernici sistemul imunitar.
Tototdata, sfecla este o buna pavaza si impotriva cancerului. Pigmentul care ii da culoarea se pare ca are proprietati care inhiba aparitia acestei boli. Pacientii la care diferite tipuri de cancere au recidivat au consumat de la 250 de grame pana la un kilogram de sfecla rosie pe zi.
Insa, consumul sporti de sfecla necesita si eliminarea alcoolului din dieta si, totodata, eliminarea grasimilor animale.
Un alt beneficiu adus de sfecla este reglarea nivelului de colesterol. Datorita faptului ca sfecla este o sursa buna de vitamina B3, se poate folosi de persoanele cu colesterol marit. Vitamina B3 scade nivelul colesterolului rau si faciliteaza cresterea nivelului colesterolului bun.
Sucul de sfecla rosie
Sucul de sfecla rosie ajuta la tratarea anemiei, constipatiei, deoarece contine fibre alimentare care favorizeaza digestia, dermatozelor si a inflamatiilor tractului urinar.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu