Efectele curei cu urzica, purifica sangele

Cura cu urzica – pentru sânge. Este una dintre cele mai vechi si mai utilizate plante medicinale de pe glob, având o multitudine de întrebuintari terapeutice. Frunzele urzicii au cea mai mare putere terapeutica primavara, imediat dupa rasarire, când rezervele de substante vindecatoare acumulate anul trecut sunt puse în miscare de primele valuri de caldura. În martie-aprilie, aceasta planta are si cele mai intense efecte depurative si reîntineritoare, fiind într-un acord perfect cu perioada de trecere de la sezonul rece la cel cald, când dezintoxicarea si revigorarea sunt mai necesare ca oricând.

Desfasurarea curei

Sucul de urzica se obtine astfel: într-un mixer electric se pune o mâna de frunze de urzica taiate nu foarte marunt, dupa care se adauga trei sferturi de pahar cu apa. Se mixeaza vreme de 2-3 minute, apoi se lasa sa mai stea vreme de un sfert de ora, dupa care se filtreaza prin strecuratoarea pentru ceai sau prin tifon. Se obtine aproximativ un pahar de suc, cu o culoare verde intensa, care va fi baut într-o singura doza dimineata, pe stomacul gol. Pentru curele de curatare a sângelui mai puternice, se beau doua pahare de suc de urzica pe zi: dimineata si seara.

Efectele curei cu urzica:

Fiind extrem de bogat în clorofila, sucul de urzica este un excelent purificator pentru sânge. Acest preparat de primavara anihileaza radicalii liberi, stimuleaza procesele de hematopoeza (de producere a globulelor rosii), stimuleaza procesul de producere a altor elemente figurate ale sângelui (globule albe, trombocite). De asemenea, cura cu suc de urzica se recomanda în mod special în cazul anemiei, atât cea feripriva (urzica este bogata în fier si favorizeaza asimilarea acestui oligoelement), cât si formele auto-imunte sau în cele în care apar modificari morfologice ale hematiilor. De asemenea, este recomandata în tulburarile de coagulare a sângesui sau pentru sechelele post-hemoragice. Studiile recente arata ca sucul proaspat de urzica are efecte excelente în tratarea diferitelor forme de leucemie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu