Ce afectiuni putem trata cu leustean

Ca mai toate plantele aromatice pe care le cunoastem, leusteanul vine de undeva de prin zona Marii Mediteraneene. Cu toate astea, prin acele parti a cedat locul de fruntas in bucatarie busuiocului, maghiranului sau chiar patrunjelului. Doar romanii se mai bucura de cate o ciorbita ori tocanita de vara cu aroma lui inconfundabila. Cat despre beneficiile pentru sanatate, afla ca exista cel putin cinci remedii pe baza de leustean pe care le poti folosi in diverse situatii.


Infuzia de frunze - Toarna peste o lingurita cu frunze uscate sau verzi o cana cu apa clocotita. Lasa la infuzat 10 minute, dupa care strecoara preparatul si consuma-l indulcit cu putina miere. Este foarte bun mai ales daca suferi de indigestie, cu conditia sa-l bei inainte de masa. Stimuleaza secretiile gastrice, favorizand digestia. In plus, creste pofta de mancare la persoanele care sufera de anorexie.


Sucul proaspat de frunze - Spala bine 3-4 legaturi de leustean si pune-le cu tot cu codite in blenderul electric, sa se paseze, impreuna cu 2-3 cani cu apa. Fa o cura de 10 zile cu acest preparat; e bine sa bei cate un pahar sau doua pe zi. Pe langa clorofila, mineralele si vitaminele pe care le are, sucul de patrunjel ajuta la dizolvarea calculilor renali. Consumat preventiv, te protejeaza de aparitia lor. 

 

Decoctul de radacina - Se macina sau se rad 3-4 radacini de leustean foarte bine spalate. Se pun la fiert in 2 cani cu apa si se lasa pe foc 20 de minute. Se beau 2-3 cani pe zi pentru tratarea cistitelor, prevenirea formarii gazelor in intestin si impotriva simptomelor neplacute cauzate de instalarea menopauzei.

Pulberea de seminte

Se macina 2 linguri in rasnita electrica si se ia pulberea obtinuta in 2-3 reprize de-a lungul unei zile, amestecata cu un pahar cu apa. Este un remediu foarte bun pentru colicile abdominale, dar si pentru reglarea tensiunii arteriale.


Cataplasmele cu frunze - Zdrobeste o mana cu frunze proaspete de leustean dupa ce le-ai spalat cu apa rece. Pune-le pe pielea afectata de urticarie sau de pete, bandajeaza locul si lasa-le sa actioneze cateva ore. Calmeaza mancarimile si reduc inflamatiile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu