Desi exista si in Romania,
prea putin dintre noi ne folosim cu adevarat de avocado si de
proprietatile sale magice asupra sanatatii si a siluetei!
Avocadoul este considerat un de fel
de “super-fruct” in randul vegetalelor, fiind bogat in antioxidanti,
vitaminele E si K, magneziu, potasiu, fibre si nu numai. Beneficiile lui
sunt dovedite deopotriva de oamenii de stiinta si de nutritionisti.
Te satura
Cei care tin la silueta lor
sau vor sa dea jos cateva kilograme stiu prea bine cat de mult conteaza
sa mananci ceva cu adevarat satios. Avocado contine grasimi bune si
aproximativ 22 de grame de fibre, toate intr-un singur fruct. Astfel ca
mentine starea de satietate pana la cinci ore. Ce-i drept, este dificil
de consumat simplu, insa poate fi folosit de minune in sosul guacamole
pe care-l pui peste salata, ca sa tina foamea deoparte mai mult timp.
Ajuta la reducerea colaceilor de pe abdomen
Multe persoane au preconceptia ca
daca mananca gras se ingrasa. Fals! Zaharul metabolizat in ficat se
transforma cel mai usor in grasimea care alimenteaza tesutul adipos din
organism. Desi avocado contine grasimi, acesta ajuta chiar la reducerea
depozitelor adipoase, mai ales a celor din jurul taliei. Cum?
Antioxidantii puternici pe care ii contine actioneaza ca
antiinflamatori, iar inflamarea tesuturilor, chiar si minima, din
organism este direct asociata cu riscul de ingrasare, au aratat
numeroase studii stiintifice.
Protejeaza inima
Grasimile bune din avocado ajuta la
reducerea nivelului de colesterol rau (LDL) si favorizeaza productia de
colesterol bun (HDL) atat la barbati, cat si la femei. Cu cat ponderea
celor doua tipuri de colesterol este mai buna pe termen lung, cu atat
tii la distanta mai mult timp riscul aparitiei bolilor de inima.
Totodata, avocadoul este si o sursa excelenta de potasiu, care ajuta la
reducere tensiunii arteriale si actioneaza ca un diuretic natural
eliminand excesul de sare si fluidele reziduale din organism.
Este energizant
Nu ezita sa mananci avocado la masa
caci fructul are capacitatea de a inlesni absorbtia de antioxidanti, dar
si a altor nutrienti din restul mancarii, mai ales daca este compusa
din legume. Spre exemplu, alfa-carotenul se absoarbe de 8 ori mai bine
daca la masa consumi si avocado, iar nutrientul beta-caroten se absoarbe
cu pana la 13 ori mai bine. Din acest motiv este recomandat sa consumi
avocado pe langa salatele de la masa!
Este usor de preparat
Multe persoane fug de avocado pentru
ca nu stiu sa-l prepare, insa exista o multime de posibilitati. Pe
langa prepararea sosului guacamole din avocado, ideal pentru salate si
nu numai, poti gati tartine cu avocado si branza, salata cu ton si
avocado, salata cu avocado, telina si andive, sau salata de avocado cu
porumb. Este necesar doar sa cauti retele care, defel, sunt usor de
preparat.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu