Semintele de chimen te vor face sa ai un somn linistit

Chimenul este una dintre semintele aromatice des folosite, cu toate acestea nu-l consumam pe cat de folositor este pentru sanatate. Chimenul este o planta cunoscuta pentru beneficiile sale medicale de sute de ani.
Semintele de chimen ajuta la digestie, fiind util pentru tulburari digestive, deoarece uleiul esential din semintele de chimen activeaza glandele salivare. De asemenea, timolul, uleiul eteric din semintele de chimen prezent in semintele de chimen, promoveaza o digestie lenta si ajuta impotriva arsurilor gastrice.
Semintele de chimen actioneaza ca un laxativ natural. Ceaiul d echimen sau adaugarea de seminte d echimen in mancare este suficient pentru a profita de acest efect.
Daca suferi de insomnie, semintele de chimen iti vin in ajutor. Semintele de chimen te vor face sa ai un somn linistit, fara ca nimic sa nu te distraga, deoarece acestea au un efect linistitor.
Amelioreaza greturile de dimineata, asa ca semintele de chimen fac minuni pentru femeile insarcinate. Se consuma sub forma de ceai, o lingurita de seminte de chimen la un pahar de apa. Acest ceai poate fi folosit si de persoanele ce au greuturi dimineata din cauza unor boli.
Semintele de chimen ajuta in vindecarea simptomelor racelii, printre care si tusea. De asemenea, durerile in gat pot fi ameliorate cu ajutorul acestor seminte. le consumi ca atare, menstecandu-le bine sau le macini si le adaugi in cereale, creme, supe sau piureruri.
Cu varsta, metabolismul devine mai lent. Semintele de chimen te vor ajuta, deoarece sporeste creste rata metabolismului bazal. Adauga seminte de chimen in dieta zilnica si efectele nu vor intarzia sa apara.
De asemenea, semintele de chimen cresc imunitatea generala a organismului, te ajuta sa nu faci astm, bronsita sau alte probleme respiratorii, previn alegriile de sezon si amelioreaza problemele legate de respiratie.
Semintele de chimen se pot consuma ca atare, se pot face ceai sau se pot macina si adauga in mancare sau alte preparate. Daca le macini, nu fierbe pudra rezultata si nu o adauga in mancaruri fierbinti. Cea mai buna metoda de a macina semintele de chimen este in masina de cafea. Adauga, cand le macini o lingurita de pesmet. Acesta absoarbe uleiurile volatile si creste eficienta semintelor de chimen.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu