Ardeiul iute previne multe boli si afectiuni

Chinezii considera ardeiul iute un bun remediu in tratamentul afectiunilor respiratorii, precum sunt raceala, gripa si alte probleme de sanatate provocate de umiditate si frig. Bogat in vitamina C, ardeiul ajuta la scaderea colesterolului, deci previne bolile coronariene si combate ateroscleroza. Indiferent de soiul de ardei iute, el va contine vitamina C, betacaroten, potasiu, sodiu, calciu si fosfor. De asemenea, antioxidantii din compozitia ardeiului iute sunt foarte benefici pentru organism, combat radicalii liberi, au actiune de prevenire a bolilor cronice si chiar a cancerului.

Din ardei rosu se prepara un sirop de tuse care ajuta in tratamentul racelii si degajarea cailor respiratorii. De asemenea, chinezii considera ca ardeiul iute ajuta in calmarea durerilor de cap si tratamentul artritei. Ei apreciaza proprietatile antiinflamatorii pe care le are aceasta leguma si considera ca stimuleaza pofta de mancare. Are efect benefic asupra digetiei si circulatiei sangelui.

In scop medicinal, ardeiul iute este recomandat pentru tratamentul bolilor sistemului respirator, el ajuta la vindecarea congestiei nazale si ameliorarea tusei. Prin consumul de ardei iute se stimuleaza secretiile nazale si astfel acestea sunt eliminate mai usor, iar la fel de bine este expectorat si mucusul din plamani.

Carotenul si vitamina C sunt antioxidanti foarte importanti pentru combaterea radicalilor liberi si prevenirea imbatranirii premature a organismului. Ardeiul iute limiteaza atacul nociv al radicalilor liberi asupra celulelor, astfel tesuturile sunt protejate de atacul agentilor patogeni si astfel este ferit de infectii si boli intregul organism. Printr-o alimentatie bogata in antioxidanti se previn multe boli si afectiuni, din care fac parte cancerul, artrita, bolile de inima si circulatorii. Ardeiul rosu poate imbunatati functia cardiaca si circulatia sangelui, poate preveni ateroscleroza si atacul vascular cerebral, poate reduce nivelul de colesterol din organism, tromboza, poate scadea riscul de obezitate si boli ale aparatului cardiovascular.

1 comentarii: