Vinetele sunt excelente pentru creier

Vinetele sunt vedetele acestei perioade. Pe langa faptul ca poti fi gatite in mai multe feluri, ele sunt si foarte sanatoase. Iata doar cateva dintre motivele pentru care este bine sa le consumi:

Excelente pentru creier

Antioxidantii protejeaza celulele organismului de daunele cauzate de radicalii liberi. Vinetele contin un antioxidant unic, cunoscut sub numele de nasunin. Potrivit unui studiu publicat in editia din august 2000 a revistei „Toxicologie“, Yasuko Noda, de la Universitatea din California a descoperit ca nasunin este un antioxidant puternic care protejeaza celulele creierului de radicalii liberi, in urma unui test facut in eprubeta. Acest antioxidant repara daunele ADN-ului, incetineste procesul de imbatranire si previne aparitia multor boli.

Bune pentru cei care vor sa dea jos kilogramele in plus

Daca esti supraponderala risti sa dezvolti probleme grave de sanatate, cum sunt bolile cardiovasculare, diabet de tip II si chiar unele forme de cancer. Consumul de vinete te poate ajuta sa scapi de kilogramele nedorite, deoarece sunt alimente sarace in calorii. Deoarece contin apa si multe fibre, dau senzatia de satietate.

Iti pastreaza inima sanatoasa

Vinetele sunt bogate in fibre. O singura ceasca de vinete contine 2,5 grame de fibre. O dieta sanatoasa care include alimente bogate in fibre reduce colesterolul si riscul de a te imbolnavi de inima. Cand le gatesti foloseste putin ulei si sare.

Indicate persoanelor diabetice

Cei care au diabet pot consuma aceasta leguma gara nicio grija. Si asta, pentru ca, o vanata contine doar patru grame de zahar la suta de grame. Mai mult decat atat, deoarece sunt bogate in carbohidrati solubili si fibre te ajuta sa tii sub control diabetul zaharat de tip II.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu