Frunzele de varza fac minuni

Frunzele de varza

De ce sa le mananci mai des: Dintre toate verdeturile, varza calmeaza cel mai bine acizii din stomac, ceea ce te poate ajuta sa scapi de colesterol si sa te protejeze de cateva forme de cancer. Varza contine, de asemenea, si o gama speciala de fitochimicale care hranesc sistemul antioxidant al corpului. Cum sa le mananci: cel mai simplu mod, asa cum facea mama, intr-o salata cu rosii, ulei de masline si otet sau zeama de lamaie.

Varza chinezeasca

De ce sa o mananci: Varza Bok choy sau chinezeasca este o sursa excelenta de vitamina K, despre care se stie ca joaca un rol esential in sanatatea oaselor. Este foarte buna daca iti doresti sa slabesti, deoarece contribuie la o digestie sanatoasa, are un continut mare de fibre care asigura un tranzit intestinal sanatos si un aport caloric redus. Cum sa o mananci: Foloseste-i partea alba pentru supe, iar frunzele transforma-le in salate.

Varza Kale

De ce sa o mananci: Are mai multa vitamina C decat o portocala, Este regina vitaminei A (contine 133% din doza zilnica recomandata de vitamina A, mai mult decat orice alta leguma verde), are mai mult calciu decat laptele si contine grasimi sanatoase. Cum sa o mananci: foloseste-o in salate sau in alte retete cu varza Kale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu