Antibioticele naturale pe care la gasim in camara

Te-ai fi gândit că ai în bucătărie o serie de alimente care funcţionează precum antibioticele naturale?

Trăind într-un mediu poluat ne expunem unor serioase probleme ce ne pot afecta sănătatea. În jurul nostru există o sumedenie de microbi şi agenţi bacterieni de care, uneori, este bine să ne ferim. Problema devine mai interesantă cu atât mai mult cu cât nu mai trebuie să te repezi la cutia cu medicamente, ci doar să cauţi prin cămară comorile naturii.

10. Usturoiul

De ani de zile, usturoiul a ocupat primul loc în topul agenţilor curativi. Usturoiul are un efect miraculos asupra problemelor respiratorii, răcelii, temperaturii, ect. Are proprietăţi terapeutice ce fac foarte bine organismului.
În Primul Război Mondial se făceau cataplasme cu usturoi ce preveneau infectarea rănilor. În aceeaşi perioadă, usturoiul era folosit împotriva timusului şi sepsisului (septicemiei). În anii ce au urmat, oamenii au observat beneficiile usturoiului şi în cazurile de atac de cord, hipertensiune, anumite forme de cancer, probleme cardiace, tromboza, tromboflebita, diabet, infecţii ale pielii şi multe altele.
Alicina din usturoi este o substanţă antimicrobiană ce acţionează ca un antibiotic natural. Această substanţă este eliberată atunci când usturoiul este zdrobit. Nicio altă plantă medicinală nu a atins multiplele beneficii precum usturoiul.
9. Ceapa
Şi ceapa face parte din aceeaşi familie ca usturoiul, îmbrăţişează proprietăţi medicinale, fiind bogată în flavonoide. Ceapa are calităţi diuretice şi antiinflamatorii, precum şi antioxidanţi puternici care ajută sănătăţii sistemului circulator, este duşman al diabetului, colecterolului ridicat, problemelor cardiace şi menţine buna funcţionare a tractului digestiv. Îşi face bine datoria şi împotriva răcelii şi tusei, şi este un bun dezinfectant dacă te-a înţepat vreo insectă sau un animal.
8. Ghimbirul

De peste două mii de ani, ghimbirul a fost unul dintre principalele ingrediente folosite în medicina alternativă. Asta pentru că constituenţii excepţionali din ghimbir - shogaol, zingeron şi gingerol, ăşi fac treaba ca agenţi antiinflamatori şi antibacterieni. Constituenţii au abilitatea de a ne ajuta la eliminarea mucusului, prevenind astfel problemele gastrointestinale sau respiratorii. Consumul regulat de ghimbir ajută la eliminarea stărilor de oboseală, ajută circulaţiei, stabilizează nivelul de zahăr din sânge, ajută sistemului imunitar, comabte cancerul, acţionează ca analgezic, etc.
7. Turmenic
Turmenicul, condimentul auriu, prin prezenţa curcuminei - ingredientul său forte, are efecte puternice ca antibiotic şi antiseptic. Substanţele antiinflamatorii protejeajă organismul de invazia unor bacterii specifice. Este bun împotriva tăieturilor, rănilor grave, lepră, psoriazis, eczeme, scabie, cancer, este bun pentru ficat, inimă, tractul digestiv. Turmenicul previne şi dezvoltarea tumorilor.
6. Vitamina C
Doze mari de vitamina C au abilitatea naturală de a vindeca infirmităţile rezistente la antibiotice. În fiecare an, mii de americani mor din cauza microbilor rezistenţi la antibiotice. Cifrele sunt în creştere. Fructele şi legumele vin cu acea porţie de vitamina C necesară organismului. Un nutrient solubil în apă, vitamina C are multiple roluri în organism. Ea atacă şi distruge microorganismele don corp inclusiv HIV, ajută sistemului imunitar, producerea de celule albe, repară celulele pielii distruse. Vitamina C este un remediu şi împotriva muşcăturilor de şarpe, difteriei, poliomielitei.
5. Mierea
Mierea a fost folosită dintotdeauna ca un antibiotic natural în tratarea diverselor afecţiuni sau boli. Datorită proprietăţilor antivirale, antiseptice, antiinflamatoare, enzimelor antibacteriene, mierea previne multiplicarea şi dezvoltarea anumitor bacterii. Potrivit unor cercetări recente, albinele includ un factor proteic cunoscut sub numele de defensin-1 în miere.
Specialiştii spun că iau în considerare posibilitatea de a include defensin-1 în medicamentele viitoare ce vor fi folosite în lupta împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice.
4. Ceaiul verde
Bogat în EGCG (epigallocatechin gallate), ceaiul verde este un alt antibiotic natural ce oferă numeroase beneficii favorabile organismului. Epigallocatechinele gallate (EGCG) ajută la moderarea pierderilor de energie pe parcusul unei zile.
Cercetători de la Universitatea Northwestern spun că polifenolii din ceaiul verde dizolvaţi în apă cu puţină sare pot produce elemente antiobiotice non-toxice. Atunci când întâlnesc o bacterie, o distrug. Elementele antioxidante din ceaiul verde fortifică sistemul imunitar şi ajută organismul să lupte împotriva infecţiilor. Ceaiul verde combate E-coli şi Streptococcus în combinaţie cu alte antibiotice.
3. Probioticele şi Bifido Acidophilus
Probioticele sau substanţele fermentate au efecte inactive ca antibiotice naturale dacă în ele nu se regăsesc microbi precum bifido acidophilus şi lactobacillus acidophilus în ele. Medicii spun că un consum regulat de probiotice alături de antibiotice permit schimbarea micro florei, bacterii bune, în tractul digestiv.
2. Extractul din seminţe de grapefruit
Extractul din seminţe de grapefruit (ESG), cunoscut pe plan mondial ca citricidal, este un antiviral natural, un antifungic şi un antiseptic. În această conjuncţie cu o varietate de substanţe antioxidante organismul are numai de câştigat. Este bun împotriva diferitor microbi, virusi şi microorganisme, inclusiv paraziţi şi ciuperci - stafilococul, streptococul, salmonella, germeni hemofili, Escherichia, Helicobacter Pylori, chlamidiile, Amoeba histolytica, ciuperci de tip Candida albicans, herpes, etc.
ESG poate substitui un numeroase medicamente şi preparate cu acţiune terapeutică puternică pe care le folosim în tratamentul diferitor afecţiuni.
1. Uleiul de oregano
Uleiul de oregano este cel mai bun antibiotic natural, studiile repetate au arătat supremaţia acestui ulei. Este un bun antimicrobian ce ţine infecţiile departe. De peste trei mii de ani, uleiul de oregano a fost folosit pe scară largă împotriva a numeroase afecţiuni. Uleiul de oregano este antibacterian, antispasmodic, anestezic, antivenin, antiparazitic, antimicrobial, antifungic. Este bun împotriva bolilor tropicale, precum boala piciorului de atlet, înţepături de insecte, alergii, acnee, sinuzită, gingivitei, problemelor digestive, bronşitei, răcelilor, şi lista continuă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu