Papadie aduce o multime de beneficii pentru organism

Banala papadie, pe care o gasim in orice faneata, este una dintre cele mai complexe surse de ingrediente sanatoase (contine caroten, fibre, minerale, vitamina C etc); de altfel, papadia este o planta medicinala foarte apreciata de medicina naturista chineza, si asta pe buna dreptate. De la aceasta planta se pot folosi atat radacina, cat si frunzele si florile, iar ceaiul preparat din papadie aduce o multime de beneficii pentru organism. Iata cateva dintre acestea.
1. Ceaiul de papadie imbunatateste digestia
Ceaiul din papadie imbunatateste functiile digestive si joaca rolul unui laxativ activ. Totodata, ceaiul de papadie contribuie si la imbunatatirea functiilor ficatului si alina durerile de stomac in cazul in care te confrunti cu tulburari gastro-intestinale.
2. Ceaiul de papadie imbunatateste sanatatea creierului
Fiind bogata in vitamina K, papadia confera o stare buna de sanatate a creierului si il protejeaza impotriva bolilor cerebrale (cum ar fi de exemplu Alzheimer).
3. Ceaiul de papadie este recomandat pentru sanatatea ochilor
Degenerarea maculara poate fi prevenita prin consumul regulat de ceai de papadie, intrucat planta este bogata in carotenoide.
4. Ceaiul de papadie stimuleaza sistemul imunitar
Sunt in permanenta afectati de radicalii liberi, insa ceaiul de papadie poate furniza suficienti antioxidanti pentru a ne proteja; astfel, sistemul imunitar devine mai puternic si procesul de imbatranire a celulelor este vizibil incetinit.
5. Ceaiul de papadie te scapa de acnee
Ceaiul de papadie te poate ajuta sa scapi de acnee datorita faptului ca realizeaza un drenaj corect al toxinelor din organism.
6. Ceaiul de papadie lupta cu excesul de kilograme
Consumul regulat de ceai de papadie te poate ajuta sa elimini intre 5% - 10% din grasimea corporala.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu