Madam Udrea si dosarul Gala Bute

Gala Bute. Procurorii DNA sunt aproape de a finaliza dosarul "Gala Bute", in care se cerceteaza modul in care bani publici au fost folositi pentru a finanta un eveniment sportiv privat.

Gala Bute. Potrivit editiei tiparite a Gazetei Sporturilor, Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, este principala tinta a oamenilor legii dupa ce mai multi fosti colaboratori au indicat-o in declaratiile de la DNA.  "Da, am fost intrebati la DNA si am povestit cum ministrul Udrea a cerut in mod repetat in sedinte sa finantam Gala de box!", este una dintre marturisirile obtinute pe surse de cei de la Gazeta de la oamenii implicati in ancheta.

In acest moment, DNA a declansat urmarirea penala in rem in dosarul "Galei Bute", asta insemnand ca se cerceteaza posibilele infractiuni, nu si persoanele care le-ar fi comis. Deocamdata doar, pentru ca alte dezvaluiri ale martorilor creioneaza un tablou sumbru pentru viitorul fostului ministru. "Ultimele audieri nu au fost de speriat, dar s-a insistat pe implicarea sefilor si pe aflarea celor care au pus la cale mecanismul", povestesc oamenii, precizeaza sursa citata.

Gala Bute a fost un eveniment sportiv organizat de firma fostului presedinte al FR Box, Rudel Obreja, si care a beneficiat de un important sprijin financiar din partea statului.

In cadrul galei, Lucian Bute, pe atunci campion mondial IBF la categoria supermijlocie, si-a pus centura in joc in fata francezului Jean-Paul Mendy. Sportivul nostru s-a impus prin KO si si-a pastrat titlul mondial.

Acuzata de o parte a presei pentru modul in care au fost folositi banii publici pentru a finanta aceasta gala, Elena Udrea a negat vehement ca ar fi comis vreo infractiune.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu