Efecte benefice ale consumului moderat de bere

Un consum moderat de bere, combinat cu o dietă bazată pe peşte, fructe, legume şi ulei de măsline, poate avea un rol pozitiv în combaterea diabetului de tip II. 
Acest efect pozitiv se datoraează vitaminelor, acidului folic, fierului şi calciului care se regăsesc în această băutură. Iată şi celelalte 3 efecte benefice asupra organismului:
1) Combate pietrele la rinichi
O cantitate de 660 ml/zi de bere pentru bărbaţi şi 330 ml/zi de bere pentru femei, cu o concentraţie de alcool de 5%, poate scădea riscul de apariţie a pietrelor la rinichi cu până la 40%, datorită conţinutului redus de alcool şi cantităţii de apă din bere.
2) Reduce riscul de cataractă
Berea, în special cea brună, poate să scadă riscul de cataractă cu până la 50%. Antioxidanţii prezenţi în bere protejează celulele din ochi numite mitocondrii. Acestea, dacă sunt deteriorate, pot conduce la o incidenţă crescută a cataractei, transformând glucoza în energie.
3) Protejează organismul de Parkinson
Parkinson este o boală neurologică progresivă ce implică diminuarea numărului de neuroni, iar berea conţine o cantitate mare de purină, care poate lucra sinergic cu etanolul pentru a mări nivelul de acid uric din metabolism. O posibilă explicaţie a rolului pe care berea îl poate avea în prevenirea apariţiei acestei maladii ţine de ingredientele sale naturale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu