Spanacul este un aliment nu tocmai savuros, dar
compensează din plin la capitolul beneficii pentru organism. Prepară-l
cât mai aromat și consumă-l de fiecare dată când ți se oferă ocazia, în
sezon dar nu numai.
Spanacul mai este denumit și doctorul primăverii iar motivele le vei afla mai jos
Acestă legumă verde are un conținut ridicat de fier, un element
important pentru organismul nostru, pe care nu îl găsești în multe alte
alimente. Evită pe cât posibil să gătești spanacul, deoarece îți pierde
din proprietăți. El mai este bogat și în saponină, o substanță ce ajută
organismul să absoarbă iod și fier de aceea este indicat să consumi
spanac în cazul anemiilor.
Alte beneficii ale consumului de spanac, pe scurt:
•Scade nivelul colesterolului rău.
•Ajută la detoxifierea ficatului și a colonului.
•Scade riscul apariției anumitor boli, printre care: diabet, cancerul la colon sau cancerul la sân.
•Întărește sistemul osos și este ideal în dieta femeilor care suferă de osteoporoză.
•Oferă un boost de energie.
•Are proprietăți antioxidante.
•Conține luteină, care luptă impotriva cataractei si a degenerescentei maculare.
Având un conținut bogat de vitamina C, spanacul întârește sistemul
imunitar și ne ajută atât în prevenirea cât și în combaterea răcelii.
Prin conținutul de sulf, spanacul este benefic în tratamentele de
detoxifiere. El are un conținut ridicat de compuși flavonoizi, ceea ce
îl transformă într-un alement anti-cancerigen. Extractele
din spanac au dus la diminuarea efectelor pe care celulele canceroase
le au asupra pielii și stomacului, scrie ecuisine.ro. Chiar dacă
spanacul este un aliment găsit cu preponderență primăvara, poți cumpăra o
cantitate mai mare pe care o poți păstra la congelator. Astfel, el
poate rezista și până la 6 luni. Îți recomandăm să îl împarți în punguțe
mai mici, cât pentru o preparare, pentru a nu decongela toată
cantitatea de spanac deodată când gătești.
Poți combina spanacul cu o mulțime de alte legume pentru a crea
salate sănătoase, dar îl poți consuma și ca garnitură preparat cu lapte
și usturoi alături de diferite alimente precum peștele sau chiar
pastele.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu