Spanacul ajuta la detoxifierea ficatului si a colonului

Spanacul este un aliment nu tocmai savuros, dar compensează din plin la capitolul beneficii pentru organism. Prepară-l cât mai aromat și consumă-l de fiecare dată când ți se oferă ocazia, în sezon dar nu numai.

Spanacul mai este denumit și doctorul primăverii iar motivele le vei afla mai jos

Acestă legumă verde are un conținut ridicat de fier, un element important pentru organismul nostru, pe care nu îl găsești în multe alte alimente. Evită pe cât posibil să gătești spanacul, deoarece îți pierde din proprietăți. El mai este bogat și în saponină, o substanță ce ajută organismul să absoarbă iod și fier de aceea este indicat să consumi spanac în cazul anemiilor.

Alte beneficii ale consumului de spanac, pe scurt:

•Scade nivelul colesterolului rău.

•Ajută la detoxifierea ficatului și a colonului.

•Scade riscul apariției anumitor boli, printre care: diabet, cancerul la colon sau cancerul la sân.

•Întărește sistemul osos și este ideal în dieta femeilor care suferă de osteoporoză.

•Oferă un boost de energie.

•Are proprietăți antioxidante.

•Conține luteină, care luptă impotriva cataractei si a degenerescentei maculare.

Având un conținut bogat de vitamina C, spanacul întârește sistemul imunitar și ne ajută atât în prevenirea cât și în combaterea răcelii.

Prin conținutul de sulf, spanacul este benefic în tratamentele de detoxifiere. El are un conținut ridicat de compuși flavonoizi, ceea ce îl transformă într-un alement anti-cancerigen. Extractele din spanac au dus la diminuarea efectelor pe care celulele canceroase le au asupra pielii și stomacului, scrie ecuisine.ro. Chiar dacă spanacul este un aliment găsit cu preponderență primăvara, poți cumpăra o cantitate mai mare pe care o poți păstra la congelator. Astfel, el poate rezista și până la 6 luni. Îți recomandăm să îl împarți în punguțe mai mici, cât pentru o preparare, pentru a nu decongela toată cantitatea de spanac deodată când gătești.

Poți combina spanacul cu o mulțime de alte legume pentru a crea salate sănătoase, dar îl poți consuma și ca garnitură preparat cu lapte și usturoi alături de diferite alimente precum peștele sau chiar pastele.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu