Nucile caju protejeaza impotriva cancerului

Caju este indeosebi bogat in magneziu. Este bine stiut faptul ca pentru a avea oase sanatoase si puternice este nevoie de calciu, dar nu numai, magneziul si vitamina K2 sunt alte elemente importante necesare in acest process. Majoritatea magneziului din corpul uman se gaseste in oase. De asemenea cuprul din caju este vital pentru enzimele care sunt implicate in combinarea colagenului si elastinului, dand substanta si flexibilitate oaselor si incheieturilor.

Magneziul previne calciul sa intre rapid in celulele nervoase si sa le activeze, magneziul ne tine astfel nervii relaxati prin urmare si vasele de sange si muschii. Prea putin magneziu inseamna prea mult calciu poate intra in celulele nervoase ceea ce le face sa trimita prea multe mesaje si duce la prea multa contractie.

Caju previne cancerul - Caju contine proantocianide, o clasa de flavanoide care infometeaza tumorile si blocheaza divizarea celulelor canceroase. O serie de studii au deminstrat de asemenea ca alimentatia cu caju reduce riscul cancerului de colon. Continutul lor ridicat de cupru, fitochimicale si antioxidanti confera proprietati de lupta impotriva radicalilor liberi, scrie obiectiv.info.

Caju au un continut mai scazut de grasimi decat alte nuci si majoritatea sunt sub forma acidului oleic, grasimi mononesaturate care se gasesc si in uleiul de masline si care sunt foarte benefice pentru o inima sanatoasa. Studiile arata ca acidul oleic imbunatateste sanatatea sistemului cardiovascular prin reducerea trigliceridelor ale caror nivele ridicate sunt asociate cu riscuri mari de atacuri de cord. Caju nu contine colesterol iar magneziul gasit in el ajuta la coborarea presiunii arteriale si astfel previne bolile de inima.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu