Sfaturi pentru a te racori vara

Nu-i asa ca vara ar fi perfecta daca nu ne-ar provoca transpiratii intense, ameteli din cauza soarelui puternic si senzatia ca ar trebui sa ne mutam sub dus? Uneori te intrebi ce ai putea sa mai faci ca sa nu devii atat de molesita din cauza temperaturilor ridicate. Iata 10 solutii pentru a mai diminua din caldura zilelor toride de vara!
Inghetata
E bine sa consumi inghetata pe baza de apa, deoarece nu doar ca te racoreste, dar potoleste si setea.
Bea multa apa
Pe timpul vei transpiri mult mai mult si ai nevoie de mai multa apa in organism. Un pahar de apa (nu trebuie neaparat sa fie de la frigider) sau o sticla cu apa purtata in geanta in permanenta te va scapa de deshidratare.
Punga de gheata
Daca pui o punga cu gheata pe incheieturi, te vei racori instant si vei scadea temperatura sangelui din corp. Nu trebuie sa o tii acolo decat cateva secunde - mai mult timp poate duce la o senzatie neplacuta pe piele. Alternativ, tine incheieturile sub un jet de apa rece timp de un minut si spala-te pe fata cat de des poti.
Somnul
Chiar daca dormi cu aerul conditionat, ventilatorul sau geamul deschis, dormi cu un cearceaf pe tine. Poti inmuia un prosop in apa si poti sta cu el pe frunte seara cand te bagi in pat. Pana se usuca, iti va oferi o senzatie racoritoare.
Opreste sursele de caldura
Pe cat posibil, tine lumina stinsa. Opreste televizorul daca nu urmaresti nimic. Stinge calculatorul sau laptopul. Scoate incarcatoarele din priza. Opreste orice sursa de caldura de care nu ai nevoie momentan.
Nu face dusuri reci
Desi tentatia este sa arunci toate hainele de pe tine cum intri in casa si sa te bagi sub jetul rece de apa, afla ca dusul cald iti ofera senzatia de prospetime si racoare mai mult timp. Dupa apa rece, organismul tau produce mai multa caldura pentru a readuce temperatura optima in corpul tau.
Poarta culori deschise
Hainele stramte si inchise la culoare blocheaza caldura primita de la soare si iti incalzesc corpul. Hainele largi, in culori vii, reflecta caldura si pielea ta nu se va incinge. De asemenea, trebuie sa stii ca bumbacul este textila cea mai recomandata pe timp de vara. Vei transpira foarte mult in materialele sintetice.
Cumpara un evantai
Desi poate parea demodat, un evantai frumos nu te face decat eleganta si te ajuta sa te mai racoresti. Dimensiunile sale iti permit sa il porti mereu cu tine, oricat de mica ar fi geanta ta.
Ai grija la dieta
Alcoolul si cafeaua sunt surse importante de deshidratare. In locul preparatelor fierbinti, poti opta pentru ceva mai racoritor, cum ar fi o salata. Nu consuma lactate foarte grase si mananca fructe in mod constant. In plus, gatitul te va tine mai aproape de un aragaz pornit si nu e ceea ce iti doresti in vreme de canicula.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu