Ce boli trateaza ghimbirul

Ghimbirul reprezinta o sursa importanta de vitamine si minerale. Utilizat de mii de ani in medicina ayurvedica, acesta poate trata anumite afectiuni, fiind un aliat al sanatatii tale, beneficiile sale fiind multiple.

Are grija de stomacul tau

Proprietatile carminative ale ghimbirului pot fi folosite in calmarea durerilor de stomac. Ghimbirul are rol in relaxarea muschilor gastrointestinali, prevenind imbalonarea. De asemenea, specialistii recomanda consumul de ghimbir pentru calmarea crampelor.

Aceasta planta este folosita si in tratamentul pentru diaree.

Pentru a-ti imbunatati sistemul digestiv, incearca sa consumi ghimbir dupa fiecare masa.

Bun pentru raceala si gripa

Ghimbirul stimuleaza sistemul imunitar, de aceea este folosit ca tratament natural pentru raceala si gripa. Cand esti racita, consuma ghimbir de mai multe ori pe zi. Astfel organismul ti se va detoxifica iar procesul de vindecare va fi accelerat.

Greturile din timpul sarcinii

Femeile insarcinate care au greturi dimineata pot scapa de ele, consumand ghimbir. Mesteca dimineata ghimbir inmuiat in miere. Daca nu iti place ghimbirul crud, poti opta pentru suplimente.

Calmeaza durerea cauzata de artrita

Ghimbirul are proprietati puternice anti-inflamatorii care te pot ajuta sa tratezi durerea asociata cu guta, artrita reumatoida si osteoartrita. Aplica pasta din ghimbir calduta pe zona cu probleme. De asemenea, include in dieta ta si ghimbir crud sau gatit. Pentru relaxare si calmare, toarna cateva picaturi de ulei din ghimbir in cada cu apa.

Previne cancerul

Ghimbirul te poate ajuta sa previi cancerul, incepand cu cel ovarian pana  la cel de la colon. Un studiu facut de medicii americani a aratat ca pudra de ghimbir omoara celulele cancerului ovarian. De asemenea cu ajutorul acestuia, se poate preveni cancerul la sani, cancerul de piele, cancerul la plamani sau cancerul pancreatic.

Calmeaza durerile menstruale

Ceaiul de ghimbir iti calmeaza durerile menstruale si te calmeaza. Poti opta si pentru praful de ghimbir sau capsule cu ghimbir.

Trateaza migrenele

Ghimbirul poate preveni si trata migrenele. Bea ceai din ghimbir si vei observa o ameliorare a starii tale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu