Fructele de acai protejeaza inima

Fructele de acai au început să fie comercializate de foarte puțin timp, însă le putem găsi pe piață atat sub formă proaspătă, cât și sub formă de băuturi concentrate. Ele conțin vitaminele B1, B2, B3, C, E, Omega 3, Omega 6, omega 9, calciu și potasiu în cantități impresionante.
Iată ce beneficii pot aduce aceste fructe minune în organismul uman:
Încetinesc procesul de îmbătrânire. Fructele acai conțin de 10 ori mai mulți antioxidanți decât strugurii și de două ori mai mult decât afinele. Despre antioxidanți se știe că sunt aliați de încredere în lupta împotriva îmbătrânirii. De exemplu, apariția ridurilor pielii este un procedeu natural, provocat de oxidare prin intermediul radicalilor liberi (provocați de poluare, fumat, expunerea la soare etc). Datorită cantității însemnate de antioxidanți conținute, fructele acai împiedică formarea radicalilor liberi într-un numar mare, dar în cantități suficiente pentru a proteja corpul de bacterii și viruși. În acest fel, îmbătrânirea corpului, atât la interior cât și la exterior poate fi cu mult întârziată.
Protejează inima. Fructele acai sunt o sursă importantă de antocianine care ajută la prevenirea sau tratarea afecțiunilor vasculare sau problemelor sanguine.  Despre antocianine se spune că ar fi substanțele care dau vinului proprietățile sănătoase. Totuși, fructele acai conțin această substanță într-o concentrație mult mai mare, astfel că rezultatele sunt mai bune și mai rapide. În plus, fructele de acai nu prezintă  niciun risc, spre deosebire de vinul roșu care are o cantitate ridicată de alcool.
Ajută la slabit. Fructele acai au un conținut ridicat de fibre și un nivel ridicat de Omega 3, 6 si 9, fiind eficiente în scăderea poftei de mâncare, creșterea energiei și reducerea acumulării de grasimi și arderea lor în același timp.
Puterea de vindecare a  acestor fructe minune de acai a fost necunoscută îm afara pădurii amazoniene în care se dezvoltă arborii. Pădurile tropicale din întreaga lume pare să dețină ingrediente  cheie pentru tratarea și prevenirea unor afecțiuni de care omenirea se teme tot mai mult.
Aceste boabe cresc în partea de sus a copacilor acai din jungla amazoniana și sunt recoltate de fermierii locali, dupa care utilizate pentru a face din ele o pastă sănătoasă și nutritivă. Unii dintre aceștia congelează o parte din fructele culese pentru a le consuma pe tot parcursul anului, mai ales că ele nu iși pierd proprietățile nutritive în urma acestui procedeu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu