Castravetii fac minuni pentru sanatate si frumusetea pielii

Sunt aliatii pielii sanatoase 

Castravetii sunt plini de minerale, de aceea foarte multe produse cosmetice au la baza aceasta leguma. Castravetele este bogat in special in potasiu, magneziu si siliciu. 

Ajuta digestia si la pierderea in greutate 

Datorita continutului mare de apa, castravetii au foarte putine calorii, de aceea sunt perfecti pentru persoanele care vor sa slabeasca. Miezul castravetilor este foarte bogat in fibre si ajuta la digestie, chiar si la constipatia cronica.

Reduc inflamatiile 

O felie de castravete rece pusa pe ochii umflati reduce rapid inflamatia. Asadar, daca ai cearcane pronuntate, castravetii nu trebuie sa iti lipseasca niciodata din frigider. 

Ofera protectie impotriva cancerului

Castravetii contin substante numite lignani (secoisolariciresinol, pinorezinol si laritsirezinol). Acestea sunt cunoscute pentru protectia pe care o ofera impotriva diverselor tipuri de cancer: cancerul de san, cancerul ovarian, cancer uterin si cancer de prostata.

Reduc nivelul colesterolului si controleaza tensiunea arteriala

Sucul de castravete contine un hormon necesar ca celulele pancreasului sa produca insulina, de aceea este foarte bun pentru persoanele care sufera de diabet zaharat. 

Cercetatorii au descoperit ca aceasta leguma contine steroli, compusi care ajuta la scaderea nivelului de colesterol.

Castravetii contin o multime de fibre, potasiu si magneziu, substante nutritive care regleaza tensiunea arteriala. 

Improspateaza respiratia 

Sucul de castravete insanatoseste gingiile bolnave. Daca pui o felie de castravete pe cerul gurii si o apesi cateva minute cu limba aceasta va ucide bacteriile din cavitatea bucala care produc respiratia neplacuta.

Siliciul mineral din castravete face parul si unghiile mai sanatoase si mai puternice, iar sulful ajuta la stimularea cresterii parului.


 Vindeca arsurile

Castravetii pot face minuni pentru arsurile la stomac, dar si arsurile solare. Astfel, daca ai stat prea mult la soare, pune castravate pe zonele inflamate, iar acestea se vor calma rapid. 

Elimina toxinele

Toata apa pe care o contin castravetii actioneaza ca o matura virtuala, eliminand toate toxinele care se gasesc in organism. Un consum regulat de castraveti va ajuta si la dizolvarea pietrelor la rinichi. 

 Asigura aportul de vitamine zilnic

Castravetii contin cele mai multe vitamine de care are nevoie organismul tau zilnic. Printre acestea se numara AB si C, care stimuleaza sistemul imunitar si te mentin energic. Nu curata niciodata castravetii de coaja, deoarece aceasta contine aproximativ 12% din vitamina C din doza zilnica de care are nevoie organismul tau. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu