Aloe Vera, planta medicinala care stimuleaza imunitatea

Aloe Vera este o planta medicinala extrem de utila, ce face parte din familia crinului. Seamana cu un cactus, are frunze groase cu ghimpi pe margini si culoarea variaza de la gri la verde aprins. Se gaseste in Africa, Asia, America Centrala si de Sud si in sudul Europei. Este o planta minune, dar totul depinde cum consumi aloe vera pentru a putea beneficia de efectele ei din plin.

Aloe vera este utilizata de catre femeile din India pentru a-si mentine frumusetea si pentru a lupta impotriva efectelor imbatranirii.

Aceasta planta medicinala este compusa din doua elemente principale:

- Gelul - care se gaseste in frunze

- Esenta - care este derivata din suc, obtinut din invelisul gros, exterior

Esenta contine substante active cu un efect puternic laxativ, o cantitate mare este indeparata in timpul extractiei. Cantitatile mici ramase, contribuie la eficacitatea plantei ajutand la functionarea stomacului, a ficatului si a intestinelor. Gelul din Aloe Vera contine multe elemente active: peste 18 aminoacizi, acizi organici, vitamine, minerale, hormoni si steroli, enzime si polizaharide.

Efectele Aloe Vera asupra activitatilor de baza din organism:

•Efecte antiinflamatoare

•Efecte antibacteriane

•Stimuleaza imunitatea

•Refacerea generala a tesuturilor

Actiunea antiinflamatoare a plantei se datoreaza unei enzime care ajuta la reducerea inflamarii excesive atunci cand este aplicata pe piele, ceea ce duce la reducerea durerii. In Aloe Vera se gasesc si cativa steroizi vegetali care actioneaza ca agenti antiinflamatori.

Gelul formeaza un strat protector la nivelul tractului intestinal care rezista pana la cateva zile. Acesta calmeaza tesuturile intestinale si contribuie la vindecarea colitelor, ulcerelor si candidozelor.

Un compus din planta, glucomanatul este responsabil pentru proprietatile de stimulare a sistemului imunitar. Astfel, planta ajuta la protejarea si detoxifierea organismului, atata timp cat stii cum sa consumi aloe vera.

Aloe Vera are un important rol in videcarea tesuturilor deterioare. Hidrateaza si vindeca ranile. In cazul in care te arzi din cauza soarelui, aplica gelul pe zona afectata si vei veeda cum iritatia va disparea in cateva ore, iar pielea se va calma.

Efectele calmante, racoritoare si de tonifiere ale plantei sunt utile si pentru femeile la menopauza. Acestea au tendinta de a avea deficiente ale compusilor si nutrientilor care hranesc ficatul. Femeile la menopauza au ficatul obosit. Sucul de aloe tonifica ficatul si il detoxifica fiind foarte indicat.

Exista studii care au demosntrat si un rol antidiabetic al sucului de Aloe Vera. O lingurita de suc de Aloe Vera dimineata regelaza glicemia si normalizeaza nivelul trigliceridelor din sange.

Aloe are si un efect general de calmare si de umezire a organelor si poate fi utilizat si an tratarea febrei, hepatitei sau a herpesului.

CUM CONSUMI ALOE VERA

Aloe Vera are un gust foarte placut daca este amestecat cu suc de fructe. Un sfert de pahar de suc de aloe adaugat in trei sferturi de pahar de suc de pere sau mere. Este delicios.

Un pahar de suc cu Aloe Vera consumat de doua ori pe zi, dimineata si seara va va ajuta sa va simtiti mai bine, mai relaxate si mai energice.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu