Masca cu namol pentru frumusete tenului

Datorita faptului ca namolul terapeutic s-a format intr-o perioada foarte lunga de timp, contine anumite microorganisme si nutrienti cat se poate de benefici pentru corpul uman, mai ales pentru piele si par.

Tocmai de aceea aceste namoluri, in amestec cu apa, se folosesc in tratamente felurite pentru diferite afectiuni.
Cum folosesti namolul pentru ten

In primul rand, trebuie sa sti ca namolul terapeutic poate fi cumparat si din comert. Nu este vorba de argila, pentru realizarea mastilor cu argila, ci este vorba chiar de namolul negru si oarecum urat mirositor, dar atat de benefic pentru noi. acest namol se poate gasi la reprezentantele naturiste din intreaga Romanie, fie ca este vorba de namol de la Marea Moarta sau de Techir-Ghiol.
Mastile de fata cu namol au rolul de a intensifica regenerarea celulara, avand in vedere ca namolul este bogat in minerale. Se pot folosi pentru tenul gras, mixt sau uscat, avand in vedere ca toate tipurile de namol contin peste 50% apa.

Masca de namol se realizeaza foarte simplu: in cazul in care cumparati namol concentrat, continutul pachetului se amesteca cu apa pana devine o pasta omogena. Daca detineti namol in stare naturala, masca este gata.

Este important insa sa pregatiti tenul bine inainte de aplicarea acestor masti. Asadar, este necesar sa supuneti tenul unei bai cu aburi inainte de aplicare. Dupa ce aburii au actionat 10-15 minute, se aplica masca de namol intr-un strat gros si se lasa sa actioneze timp de 15 minute. Dupa aceea, tenul se curata cu apa calduta si procedeul se poate repeta zilnic.
Cum folosesti namolul pentru par

Namolul terapeutic se foloseste ca masca de par pentru ilaturarea matretii si stimularea pielii capului. Astfel, firul de par devine mai sanatos si mai trainic.

Masca cu namol pentru par se realizeaza aidoma mastii cu namol pentru fata. Insa, se aplica pe parul umed dupa spalarea cu sampon. Se lasa sa actioneze 15 minute, dupa care se clateste parul cu apa calda. Este important sa nu uscam parul cu feonul pentru ca in acest caz efectele benefice nu vor mai exista si particulele invizibile de namol nu vor ramane pe pielea capului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu