Maslinele sunt fructe verzi, carnoase, care devin negru-violet in momentul in care sunt complet coapte, desi exista si exceptii: sunt soiuri care ramai verzi pana la maturitate sau se fac maronii.
Din punct de vedere al sanatatii, maslinele negre sunt superioare celor verzi datorita continutului ridicat de minerale.
Maslinele contin putine glucide si sunt o sursa excelenta de acizi grasi monosaturati. De asemenea, maslinele sunt bogate in sodiu si iti indeplinesc aceasta necesitate nutritionala fara sa mai fie nevoie sa adaugi sare la mancare.
Maslinele contin vitamina E si o serie de minerale precum: calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu,
zinc, cupru si seleniu. In plus, acestea contin proteine, vitamina C,
vitamina K si alte elemente care se pastreaza chiar si atunci cand
maslinele sunt tranformate in ulei.
Maslinele sunt bogate in acid linoleic,
un ingredient benefic in special mamelor care alapteaza. Deficienta
acestui element este conectata adesea de unele boli de piele si probleme
de crestere la copii. Din acest motiv medicii recomanda proaspetelor
mamici sa includa maslinele in dieta lor. In plus, vitaminele A, D, E si K ajuta la cresterea oaselor copiilor si adultilor deopotriva.
Gustul
si aroma maslinelor provin din polifenoli, ingredient care lupta cu
succes impotriva cancerului si care are proprietati anti-inflamatorii.
In acelasi timp, vitamina E si alti antioxidanti continuti de masline
reduc riscul de deteriorare a celulelor din organism.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu