Reteta pentru tratarea psoriazisului

Reteta urmatoare pentru tratarea psoriazisului apartine celebrului farmacist german Tobias Müller. Acesta con­sidera ca boala este cauzata de o defectiune a func­tiilor ficatului si de aceea, in afara intrebuintarii plan­telor medicinale, el prescrie si o dieta alimentara se­vera, care exclude carnea de porc si toate derivatele ei, acrelile (otet, must, vin, lamaie, portocale, grep­fruit, mure, coacaze negre, mere verzi), cafeaua boa­be, ciocolata, cacao, mierea de albine - acestea din ur­ma formand acizi pe care ficatul nu-i suporta.

Interzise sunt si conservele de peste, pestele afumat, carnea din conserve, legumele uscate ca fasolea, lintea, bobul si mazarea, precum si orice fel de alcool. Se permit lap­tele si derivatele lui, salatele de legume acrite cu iaurt, carnea de vitel, pui, carne fiarta de vita, peste proaspat si, zilnic, ca inlocuitor pentru fructe, compot de mere.

Intern se administreaza urmatorul tratement: 10 g coaja de stejar + 19 g coaja de salcie + 40 g barba-popii + 20 g fumarica + 20 g coaja de nuca + 30 g rostopasca + 50 g urzica vie + 30 g so­parlita + 30 g galbenele + 20 g coada-soricelului. Toate plantele se amesteca bine. Pentru o cana de apa se ia o lingurita cu varf de amestec, se fierb trei minute si se lasa sa se infuzeze. Din acest ceai se bea in fie­care zi 1-2 litri, inghititura de inghititura.

Extern, in fiecare zi, pielea bolnava trebuie unsa de doua ori, dimineata si seara, cu untura de intestine de porc.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu