Curata organismul de toxine cu dieta de toamna

Cu o dieta atenta si sanatoasa, putem sa slabim si sa ne detoxifiem organismul in doar 5 zile. O astfel de cura este binevenita in aceasta perioada a anului pentru a ne curata organismul de toate toxinele acumulate in ultimele luni. Aceste toxine tintesc spre ficat si rinichi, iar sistemul limfatic, responsabil pentru protejarea organismului de infectii, incepe sa devina lenes si vulnerabil.

Daca nu tinem o dieta de toamna, vom acumula si mai multe toxine in timpul sezonului rece si riscam sa ne imbolnavim mult mai usor. Ca sa nu mai vorbim ca riscam sa ne ingrasam destul de mult pana de sarbatori.

Ce presupune dieta de toamna

O dieta rapida de toamna presupune eliminarea toxinelor din organism si pierderea surplusului de greutate. Elimina din alimentatie acele produse care nu iti aduc niciun beneficiu: fast food-ul, produsele de patiserie, mezelurile, painea alba (poti consuma paine din cereale integrale), pastele (poti consuma paste din cereale integrale), prajelile, dulciurile si bauturile carbogazoase.


Este important sa tii o dieta de toamna cu multe fructe si legume de sezon. In acest fel, asimilezi antioxidanti, vitamine si minerale care ajuta organismul sa elimine toxinele si grasimile din sange.

Iti recomandam sa profiti din plin de struguri, mere, pere si prune. Aceste fructe de sezon contin fibre si accelereaza procesul de detoxifiere.

Ouale in dieta de toamna

Specialistii spun ca este bine sa incepi toamna cu o dieta de 5 zile. Consuma cate un ou in fiecare zi, deoarece acesta contine luteina, o substanta pe care organismul o transforma in antioxidant. In 5 zile, nivelul de luteina creste cu 30%, ceea ce te ajuta sa scazi nivelul de colesterol.

Tonul in dieta de toamna

Fructele si legumele nu sunt suficiente pentru o dieta de toamna care sa-ti detoxifice organismul. Ai nevoie si de putina carne, asa ca iti recomandam sa consumi ton, scrie ele.ro. Acesta contine acizi grasi esentiali omega 3, care diminueaza nivelul trigliceridelor.

Ce mai consumam in dieta de toamna

Lamaile sunt foarte indicate in cura de detoxifiere, deoarece au un continut ridicat de vitamina C, fosfor si proteine. Timp de 5 zile, poti alterna consumul de apa si consumul de limonada cu miere. Te vei simti mai usoara, mai supla si plina de energie.

Consuma legume verzi, precum varza, broccoli si salata verde pentru a ajuta organismul sa se curete de toxinele care l-au invadat.

Nu uita de apa si miscare

Apa este esentiala in orice cura de detoxifiere. In fiecare zi este indicat sa consumi cel putin 2 litri de apa. Cat despre miscare, este bine sa stii ca exercitiile fizice contribuie si ele la eliminarea toxinelor din organism. Prin urmare, fa miscare si bucura-te de o silueta supla si un organism detoxifiat cel putin pana primavara viitoare!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu