Cum congelam corect fructele?

Ar fi mare pacat sa poti manca zmeura doar o luna din intregul an. Si de ce sa nu poti face tarta cu afine si in noiembrie? Exista metode prin care poti pastra fructele verii pentru a te bucura de ele si iarna.

Iata niste metode pentru inghetarea, dezghetarea si pastrarea deliciilor tale de vara pentru tot parcursul anului. Daca iarna e cald in casa, de ce sa nu te bucuri de o inghetata de vanilie peste care ai aruncat 2-3 capsuni?

Inghetarea fructelor

Atunci cand vrei sa congelezi fructele pentru a le folosi toamna sau iarna, este bine sa te orientezi catre fructe proaspete si gustoase. Ele trebuie sa fie coapte deoarece procesul de inghetare le va pastra exact in starea in care erau in momentul depozitarii lor la congelator. Un alt lucru pe care trebuie sa il tii minte este ca nu toate fructele se pastreaza la fel de bine cand sunt congelate. Fructele putin mai tari (cum ar fi prunele sau piersicile) se pastreaza bine, la fel ca fructele individuale (cum ar fi strugurii sau afinele).


Fructele pot fi congelate dupa ce au fost depozitate in recipiente de plastic sau pungi care pot fi inchise. Orice tip de vas ai folosi, trebuie sa te asiguri ca el se inchide foarte bine si ca nu lasa umezeala sa patrunda. Nu umple recipientul pana la refuz deoarece fructele contin foarte multa apa si volumul lor se va mari atunci cand sunt inghetate. Astfel, ele au nevoie de loc pentru expansiune. De asemenea, noteaza undeva pe o eticheta lipita pe vas data congelarii pentru a putea sti cat au stat fructele respective in congelator. Majoritatea fructelor se congeleaza cel mai bine pentru o perioada de maxim 3 luni.

Decongelarea fructelor

Pentru a evita fructele prea umede (in termeni mai populari, pentru a nu face terci), scoate fructele din congelator cand vrei sa le dezgheti si lasa-le in frigider circa 4-6 ore. Unele fructe, cum ar fi zmeura sau strugurii, pot fi consumate imediat dupa decongelare.


Cum consumi fructele congelate

Fructele congelate pot fi folosite in nenumarate moduri. Le poti folosi pentru a face placinte, jeleuri, tarte, bauturi racoritoare, smoothies sau chiar sosuri pentru diverse preparate pe baza de carne/ peste. Le poti folosi exact ca si cand ar fi proaspete si esti limitat doar de propria ta imaginatie.

Uscarea fructelor

Daca doresti, poti usca anumite fructe, cum ar fi caisele, pentru le folosi si in extra-sezon. Este un proces simplu care nu are nevoie de echipament special si te poti folosi chiar de cuptorul de aragazul tau pentru a grabi procesul. Trebuie sa te asiguri ca fructele sunt uscate si bine coapte, scrie ecuisine.ro. Trebuie sa ai grija ca ele sa aiba destul aer atunci cand le usuci deoarece se pot altera cu usurinta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu