Ar fi mare pacat sa poti manca zmeura doar o luna din intregul an.
Si de ce sa nu poti face tarta cu afine si in noiembrie? Exista metode
prin care poti pastra fructele verii pentru a te bucura de ele si iarna.
Iata niste metode pentru inghetarea, dezghetarea si pastrarea
deliciilor tale de vara pentru tot parcursul anului. Daca iarna e cald
in casa, de ce sa nu te bucuri de o inghetata de vanilie peste care ai
aruncat 2-3 capsuni?
Inghetarea fructelor
Atunci cand vrei sa congelezi fructele pentru a le folosi toamna
sau iarna, este bine sa te orientezi catre fructe proaspete si gustoase.
Ele trebuie sa fie coapte deoarece procesul de inghetare le va pastra
exact in starea in care erau in momentul depozitarii lor la congelator.
Un alt lucru pe care trebuie sa il tii minte este ca nu toate fructele
se pastreaza la fel de bine cand sunt congelate. Fructele putin mai tari
(cum ar fi prunele sau piersicile) se pastreaza bine, la fel ca
fructele individuale (cum ar fi strugurii sau afinele).
Fructele pot fi congelate dupa ce au fost
depozitate in recipiente de plastic sau pungi care pot fi inchise. Orice
tip de vas ai folosi, trebuie sa te asiguri ca el se inchide foarte
bine si ca nu lasa umezeala sa patrunda. Nu umple recipientul pana la
refuz deoarece fructele contin foarte multa apa si volumul lor se va
mari atunci cand sunt inghetate. Astfel, ele au nevoie de loc pentru
expansiune. De asemenea, noteaza undeva pe o eticheta lipita pe vas data
congelarii pentru a putea sti cat au stat fructele respective in
congelator. Majoritatea fructelor se congeleaza cel mai bine pentru o
perioada de maxim 3 luni.
Decongelarea fructelor
Pentru a evita fructele prea umede (in termeni mai populari, pentru
a nu face terci), scoate fructele din congelator cand vrei sa le
dezgheti si lasa-le in frigider circa 4-6 ore. Unele fructe, cum ar fi
zmeura sau strugurii, pot fi consumate imediat dupa decongelare.
Cum consumi fructele congelate
Fructele congelate pot fi folosite in nenumarate moduri. Le poti
folosi pentru a face placinte, jeleuri, tarte, bauturi racoritoare,
smoothies sau chiar sosuri pentru diverse preparate pe baza de carne/
peste. Le poti folosi exact ca si cand ar fi proaspete si esti limitat
doar de propria ta imaginatie.
Uscarea fructelor
Daca doresti, poti usca anumite fructe, cum ar fi caisele, pentru
le folosi si in extra-sezon. Este un proces simplu care nu are nevoie de
echipament special si te poti folosi chiar de cuptorul de aragazul tau
pentru a grabi procesul. Trebuie sa te asiguri ca fructele sunt uscate
si bine coapte, scrie ecuisine.ro. Trebuie sa ai grija ca ele sa aiba destul aer atunci cand le usuci deoarece se pot altera cu usurinta.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu