Cele mai bune ceaiuri care ajuta procesul de digestie

Cele mai bune plante folosite pentru ceaiuri care ajută la digestie
Ca să nu ţi se facă rău după ce ai mâncat mult, poţi apela la anumite ceaiuri care au rolul de a uşura digestia. Eficienţa plantelor medicinale a fost dovedită încă din antichitate şi aduc multe beneficii dacă ştii când să le foloseşti. O cană de ceai cald fără zahăr, consumat după fiecare masă, vă ajută la digestie.
Iată câteva plante care nu trebuie să vă lipsească din casă şi vă sunt de ajutor atunci când aveţi probleme cu digestia:
Sunătoarea – ceaiul de sunătoare este printre cele mai bune ceaiuri pentru digestie. Ajută la funcţionarea normală a sistemului digestiv, prin protejarea mucoasei gastrice, stimularea producerii şi eliminării de bilă, susţinerea funcţiilor hepatice, precum şi pentru reducerea spasmelor care apar la nivelul tractului intestinal sau eliminarea tendinţei de evacuare rapidă a scaunului.
Ceaiul verde – favorizează tranzitul intestinal şi în plus consumat cu regularitate ajută şi în curele de slăbire, fiind cunoscut faptul că blochează asimilarea grăsimilor şi ţine departe kilogramele.
Menta – ceaiul din mentă favorizează de asemenea digestia, combate diareea, ameliorează durerile de stomac iritante. Acest ceai nu trebuie să se consuma în exces deoarece apare riscul de constipaţie.
Ghimbirul – tizana din ghimbir previne balonarea şi flatulenţa. De asemenea, acestă infuzie are şi rol anti-vomitiv.
Muşeţelul – o cană de ceai de muşetel cald luptă împotriva arsurilor stomacale, balonării şi durerilor de stomac.
Chimenul – tizana din chimen ameliorează senzaţiile de arsură la stomac. Pentru a prepara un astfel de ceai, se toarnă o cană de apă caldă peste o linguriţă şi jumătate de chimen .

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu