Aloe vera poate fi utila pentru sanatatea dentara

Stiai ca aloe vera poate fi utila pentru sanatatea ta dentara? Da, aloe vera a fost dovedita ca fiind buna pentru dinti si gingii. Exista medici stomatologi care folosesc aloe pentru a ajuta la vindecarea gingiilor bolnave si a ranilor din cavitatea bucala a pacientilor.
Mai mult decat atat, aloe vera este o planta deosebit de benefica pentru persoanele cu HIV sau leucemie, care sufera, de obicei, de afte bucale, carii si ulcere ale gurii.

Istoria folosirii plantei aloe vera pentru sanatate

Aloe vera are o lunga istorie de vindecare a mai multor tipuri de afectiuni. Reprezentari ale acestei plante se gasesc sculptate in patra ce dateaza inca de la inceputul perioadei vechilor egipteni, in urma cu vreo 6000 de ani. De asemenea, aloe vera a fost indelung folosita pentru vindecarea ranilor pielii in America de Sud si Asia, conform medicinei populare vechi. In unele cazuri, vindecatorii din vremurile vechi recomandau persoanelor bolnave sa foloseasca aloe vera pe plan intern, ca un purgativ.
Totodata, aloe vera poate fi de ajutor pentru adolescentii si adultii care sufera de acnee si alte boli ale pielii.

Aloe vera pentru sanatatea dentara

Revista medicala a Academiei de Stomatologie Generala a lansat niste date dintr-un studiu clinic care arata ca gelul obtinut din aloe vera poate fi la fel de eficient ca pasta de zi pe care o folosim zilnic pentru a ne curata dantura. Avand in vedere faptul ca motivul principal pentru care utilizam pasta de dinti este de a ucide bacteriile care cauzeaza carii, aloe vera poate fi folosita cu succes pentru a combate aceasta problema, deoarece ea, in sine, este un ingredient important ce lupta pentru dinti si gingii sanatoase, distrugand germenii care afecteaza cavitatea bucala. Mai mult decat atat, datele studiului medical arata faptul ca aloe vera este chiar mai eficienta decat anumite marci de pasta de dinti comerciale.
Aloe vera poate fi utilizata, de asemenea, pentru vindecarea aftelor bucale, buzelor crapate, abceselor gingivale, precum si pentru calmarea iritatiilor sau ranilor provocate de anumite produse alimentare, ata dentara sau scobitori. Gelul din aloe vera controleaza inflamatiile bacteriene si poate fi un real ajutor pentru cei care poarta proteze dentare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu