Ardeiul iute, remediu minune

Unguentul cu ardei iute, foarte bun pentru dureri reumatice

Unguentele si lotiunile din plante, pe care le prepari acasa, pot fi de zeci de ori mai benefice decat produsele pe care le gasesti in farmacii, deoarece contin doar ingrediente naturale. De fiecare data cand se schimba vremea reumatismul iti da batai de cap? Incearca sa ameliorezi durerile cu ajutorul unui unguent cu ardei iute. Stim ca suna ciudat sa folosesti ardei iute, dar poti fi sigura ca acest remediu chiar este eficient. Ai nevoie de cateva linguri de untura de porc si 2 ardei iuti taiati marunt. Pune untura la topit, iar cand devine fluida, adauga in ea ardeiul iute. Mai lasa pe foc 1 minut, apoi strecoara amestecul si arunca bucatile de ardei. Lasa untura la intarit, apoi foloseste-o in locurile in care apar dureri reumatice.

Asa cum am mai spus anterior, ardeiul contine un ingredient activ numit capsaicina, care poate calma durerile cauzate de bolile reumatice.

Ardeiul iute, remediul minune impotriva celulitei

Daca vei citi lista ingredientelor cremelor anticelulitice, vei observa ca majoritatea lotiunilor minune contin si ardei iute. Dupa aplicare, ele dau deseori senzatia de mancarime si usturime, semn ca isi fac efectul.

Uleiul de ardei iute

Se pune intr-un borcan un pahar de ulei de masline si un sfert de pahar de ardei iute tocat foarte fin. Se inchide borcanul ermetic si se lasa continutul la macerat vreme de 14 zile, dupa care se filtreaza si se trage intr-o sticla inchisa la culoare. Uleiul astfel obtinut se foloseste ca solutie de masaj contra celulitei. Atenie insa, nu trebuie aplicat in fiecare zi, pentru ca efectului foarte puternic poate provoca iritatii. Daca doresti sa continui masajul anticelulitic in fiecare zi, atunci in zilele de pauza foloseste alte uleiuri mai slabe. Pentru a produce efecte, masajul anticelulitic trebuie sa fie efectuat cu ajutorul unor manevre mai puternice, fara a invineti pielea. Cu rezultate optime, masajul anticelulitic este facut dimineata, de obicei, cand muschii sunt relaxati.

Impachetarile la cald cu ardei iute

Spre deosebire de celelalte metode, impachetarile cu ardei iute se fac in saloanele de infrumusetare. Pentru inceput, se exfoliaza pielea indepartandu-se celulele moarte, apoi printr-un masaj usor se aplica gelul anticelulitic. Zonele pe care a fost aplicat gelul anticelulitic se infasoara in film osmotic, iar actiunea dureaza 50 de minute, la termocurevtura sau in tunelul cu raze infrarosii. La final se va aplica o crema cu mentol. Avantajele impachetrilor cu ardei iute constau in faptul ca gelul cu ardei iute in contact cu termocuvertura sau la aer cald este foarte repede absorbit de piele, iar grasimea este rapid dizolvata. Prin aplicarea cremei cu mentol se creeaza o senzatie de confort in urma efectului pregnant de incalzire, de la inceput.

Ardeiul iute și arderea grăsimilor – Studiile atestă rolul ardeiului iute în slăbire

Nu este un mit! S-a demonstrat ştiinţific că substanţa pe care o conţine ardeiul iute – capsaicina – reduce greutatea corporală prin mărirea consumului de energie și diminuarea poftei de mancare. Mai multe studii au atestat efectul real al capsaicinei în arderea grăsimilor, deci persoanele care folosesc ardeiul iute în regimul de slăbire nu greşesc absolut deloc.

Un studiu efectuat în 2010 de către cercetătorii de la Centrul pentru Nutriție Umană din cadrul Universității din California a demonstrat că ardeiul iute este un aliat de nădejde în curele de slăbire, deoarece principala substanță care dă gustul picant ardeiului iute, capsaicina, ajută la arderea grăsimilor din corp, reduce pofta de mancare și accelerează metabolismul.

Un alt studiu realizat în acelaşi an la Universitatea Daegu din Coreea de Sud arată că ardeiul iute stimulează activitatea proteinelor care ajută la spargerea celulelor de grăsime şi, în același timp, reduce activitatea enzimelor responsabile de acumularea de grăsimi, prevenind dezvoltarea celulelor mature de grăsime.

Deşi au fost demonstrate calităţile ardeiului iute de ardere a grăsimilor, integrarea acestuia în curele de slăbire este destul de dificilă, din cauza efectului său iritativ. Soluţia vine de la un supliment nutritiv lansat recent în Romania, Chilliburner, care permite valorificarea ardeiului iute în curele de slăbire, protejand, în acelaşi timp, împotriva arsurilor. O nouă tehnologie patentată de comprimare a capsaicinei în microcapsule învelite într-un strat protector face ca această substanță activă să poată fi administrată fără a irita cavitatea bucală sau sistemul digestiv. Pe langă capsaicina din ardeiul iute, Chilliburner conţine încă două substanţe active ce susţin efectul de pierdere în greutate: extractul de ceai verde, care stimulează metabolismul celular, și inulina, fibră care ajută la formarea florei bacteriene intestinale naturale.

Bazat pe extract natural de ardei iute extrem de concentrat, suplimentul alimentar Chilliburner ajută la pierderea în greutate, printr-un proces complex cu multiple efecte benefice asupra organismului: reglează considerabil digestia, stimulează metabolismul, crește energia, împiedică noi depuneri de grăsime, reduce pofta de mancare și arde aproximativ 1000 kJ zilnic. Mecanismul prin care funcţionează acest supliment are la bază declanșarea lipolizei (arderea grăsimilor) și activarea reflexului de sațietate, fenomene esenţiale în procesul de slăbire.

Stimulent digestiv

In doze mici, ardeiul iute stimulează digestia. Este recomandat consumul a 0,1-0,3 grame de ardei proaspăt sau uscat şi mărunţit. Peste doza recomandată, ardeiul iute are efecte purgative.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu