Alimente care te ajuta sa ai o memorie buna

Putem incetini degradarea creierului mai ales cu ajutorul unei alimentatii sanatoase, sport, odihna, jocuri de memorie sau activitati sociale antrenante. Asadar, alimentatia joaca un rol important in mentinerea sanatatii creierului, asadar, iata ce alimente ar trebui sa faca parte din dieta ta obisnuita:

1. Afinele

Micile boabe de afine contin cantitati uriase de antioxidanti, vitamine si minerale pe care creierul tau le adora. Consumate proaspete sau sub forma de suc, afinele protejeaza inima de bolile cardiovasculare, previn diabetul zaharat, sustin memoria si te ajuta sa te concentrezi mai bine. Studiile arata ca, daca te obisnuiesti sa consumi regulat afine, in portii mici, scazi considerabil riscul de a suferi de dementa sau de Alzheimer mai tarziu in viata.

2. Rodia

Rodia este unul dintre alimentele cu cea mai mare concentratie de antioxidanti, substante care protejeaza creierul si organismul de actiunea nociva a radicalilor liberi. Studiile arata ca rodia diminueaza nivelul de stres, incetineste imbatranirea, previne cancerul, imbunatateste circulatia sangelui, imbunatateste memoria si puterea de concentrare.

3. Semintele si fructele oleaginoase

Semintele, indiferent daca sunt de dovleac, de floarea-soarelului, de in sau de susan, si fructele oleagionoase (nuci, alune, migdale, fistic) au in continutul lor o cantitate importanta de vitamina E, substanta despre care cercetatorii spun ca poate preveni declinul cognitiv datorita faptului ca mentine sanatatea creierului.

4. Ceaiul alb si ceaiul verde

Atat ceaiul alb, cat si ceaiul verde contin catehine, antioxidanti care imbunatatesc sanatatea inimii si a creierului. Studiile realizate in ultimii ani arata ca ceaiul alb si cel verde stimuleaza activitatea creierului, imbunatatesc memoria si puterea de concentrare, precum si starea de spirit.

5. Avocado

Cu o cantitate generoasa de acizi grasi esentiali omega-3, fructul de avocado s-a transformat intr-un aparator al sanatatii creierului. Consuma-l saptamanal si vei observa ca ai o memorie mai buna, te concentrezi mai bine asupra sarcinilor pe care le intreprinzi si iti feresti organismul de bolile asociate unui nivel crescut de colesterol in sange.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu