In Postul Craciunului suntem, parca, mai mult ca niciodata, doritori de dulciuri. Pentru cei care tin post, dar vor sa manance o delicioasa prajitura, iata o reteta pe masura. Ai nevoie de:
Pentru aluat
15 linguri de ulei
15 liguri de apa
1 praf sare
1 lingura de zahar, optional
faina cat cuprinde
Pentru umplutura
500 g mere date prin razatoare
4 linguri zahar
scortisoara
100 g nuci zdrobite
zahar pudra, pentru decor
Mod de preparare
Amesteci bine, intr-un bol, uleiul, apa, zaharul si sarea, adaugi
faina cernuta in ploaie si framanti un aluat elastic. Separat calesti
merele si, dupa ce si-au schimbat culoarea, adaugi zahar si scortisoara,
dupa gust, si dai vasul deoparte de pe foc. Presari faina pe masa de
lucru si intinzi aluatul cu sucitorul. Pui umplutura, nivelezi si
rulezi. Asezi placinta intr-o tava, in care ai intins hartie de copt cu
partea lucioasa in sus, si dai la cuptorul incins. Tii pana se
rumeneste. Servesti presarata cu zahar pudra.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu