Solutii naturale care te scapa de nasul infundat

Nasul infundat poate fi tratat cu o serie de solutii care pot fi realizate acasa, sunt naturale si totodata nu produc dependenta, asa cum se spune ca ar face unele produse din comert. Mai mult decat atat, efectele acestor solutii dureaza iar obtinerea acestor solutii nu costa mai nimic.
Inhalatii cu ulei de menta
Pentru a obtine solutia dorita, este de ajuns sa amestecati sapte picaturi de ulei de menta cu doi litri ce apa fiarta, clocotita. Apoi, timp de un sfert de ora, cu un prosop peste cap, stati deasupra vasului si inhalati vaporii degajati. Astfel, caile nazale vor fi curatate si secretiile abundente eliminate. Aceasta solutie nu este indicata pentru copuiii mai mici de 6 ani.
Picaturi facute acasa
Picaturile de nas facute acasa sunt poate cea mai ieftina solutie pentru a scapa de nasul infundat. Se obtin pirn amestecul unei cani de apa, fiarta inainte si lasata la racit, cu o lingurita plina cu sare de mare. Se adauga un varf de bicarbonat de sodiu iar din solutia obtinuta se pun in fiecare nara cate doua picaturi, zilnic.
Picaturi cu lamaie
Aceasta este una dintre cele mai simplesolutii. Desi este un pic acida, are efecte aproape imediate. Tot ce este de facut este sa introduceti in fiecare nara 2-3 picaturi de zeama de lamaie. Acidul citric vadizolva instant mucozitatile din caile nazale.
Cataplasma cu mustar
Cataplasma cu mustar este mai greu de obtinut, insa are efecte incredibile. Astfel, se macina un pumn de seminte de mustar, pudra se amesteca cu o cana de apa cu faina, pana se obtine o pasta groasa. Pasta rspectiva de maseaza pe piept, introdusa intre doua bucati de tifon. Nu tineti pe piept cataplasma mai mult de 15 minute insa, pentru ca poate sa produca iritatii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu