Semintele de pin au proprietati curative

Pe langa gustul minunat, semintele de pin sunt valoroase, din cauza multor beneficiilor pe care le aduce organismului. Aceste nuci exotice au proprietati curative, care au fost cunoscute de oameni inca din cele mai vechi timpuri. Aceste proprietati se datoreaza faptului ca contin proteine si sunt usor de digerat​​. Semintele de pin sunt cele mai valoroase pentru sanatate, in comparatie cu alte fructe cu coaja lemnoasa.
Acestea sunt bogate in proteine, iar pe de alta parte, au un continut ridicat de aminoacizi, in special arginina. Acest acid este unul dintre principalii responsabili pentru o buna dezvoltare a organismului uman.

Nucile de pin sunt recomandate pentru femeile gravide, copii si adolescenti, deoarece proteinele continute in ele sunt importante pentru par, unghii, nervi, unele organe interne cum ar fi creierul. De asemenea ele ajuta la construirea si mentinerea tesuturilor corpului.

In compozitia semintelor de pin intalnim vitamine, minerale majoritare, celuloza, fructoza, glucoza, zaharoza, amidon, dextrina si altele. Uleiul de seminte de pin are un continut ridicat de acizi grasi polinesaturati, in special linoleic.

Nuci de pin – fructe exotice, dar foarte utile

Toate aceste ingrediente continute in semintele de pin, imbunatateste metabolismul, sistemul cardiovascular, nervos, digestiv si sistemul excretor. Ajuta la consolidarea muschiilor, sprijina in acelasi timp procesele de crestere ale corpului. Mai mult decat atat, aceste nuci sunt un afrodisiac puternic.

Semintele de pin sunt printre cele mai sanatoase seminte. Rasfatati-va cu aroma lor unica pentru a prepara sosuri si mancaruri. Ele sunt unul dintre ingredientele principale ale popularului sos pesto. Este utilizat chiar si in produse de patiserie, in prepararea diferitelor deserturi si bomboane de ciocolata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu