Morcovul te ajuta sa previi cancerul la plamani

Morcovii te ajuta sa previi diferite forme de cancer,cum ar fi cancerul la plamani, cancerul la sani si cancerul la colon. Cercetatorii au descoperit ca morcovii contin falcarinol si falcarindiol, doi compusi care produc aceste proprietati anti-cangerigene. Falcarinolul este un pesticid natural produs de morcov care protejeaza radacina acestuia de ciupercile daunatoare. Tot datorita nivelului ridicat de beta-caroten, morcovii sunt o sursa bogata de anti-oxidanti si incetinesc imbatranirea celulelor.

Vitamina A si antioxidantii din morcovi protejeaza pielea de daunele provocate de razele solare. Deficitul de vitamina A duce la uscarea prematura a pielii, a unghiilor si a parului. Vitamina A previne ridurile premature, precum si acneea, pielea uscata, aparitia petelor pe piele si chiar nuantele inegale de ale tonului pielii. Morcovii sunt cunoscuti pentru capacitatea lor de a preveni infectii. Ei pot fi folositi pe taieturi, fie ca ii razui, toci sau pisezi.

Tot din morcovi poti face o masca naturala pentru tenul tau. Este si un avantaj al costului in joc - morcovii sunt mai ieftini decat cremele de fata existente pe piata. Da un morcov pe razatoare si amesteca-l cu putina miere, ulei de masline si suc de lamaie. Maseaza tenul cu produsul obtinut, lasa masca pe fata timp de 5 minute, dupa care te poti clati.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu