Plante pentru tratarea bolilor de ficat

Anghinarea are rol regenerant pentru celulele hepatice si intareste functia antitoxica a ficatului, creste apetitul si ajuta la eliminarea sarurilor si pigmentilor biliari, normalizand culoarea pielii.

Rostopasca are efect hepatoprotector, de normalizare a valorilor bilirubinei si colesterolului, spasmolitic, antiviral, antiinflamator si citostatic.

Papadia prin compozitia sa chimica actioneaza ca tonic amar, drenor hepato-biliar, decongestionant, depurativ, antiinflamator, antioxidant, avand un important efect diuretic. Astfel, ea este indicata in starile congestive hepatice, hepatite, insuficienta hepatica, hipercolesterolemie, icter, litiaza biliara.

Sulfina este utila in hepatita cronica deoarece stimuleaza refacerea tesuturilor prin inlocuirea celor distruse cu altele nou formate identice morfofunctional, contribuie la sinteza ARN si prin aceasta la regenerarea tesutului hepatic. Are de asemenea actiune hepatoprotectoare, antiinflamatoare, anticoagulanta si cicatrizanta.

Fructele armurariu au un efect hepatoprotector datorita substantei continute, silimarina, care inhiba intrarea toxinelor in celula hepatica si impiedica alterarea membranei hepatocitoare. La origine armurariu este o planta tepoasa de aproximativ un metru, cu flori rosiatice care fac niste seminte cu gust amarui. Studiile realizate in Germania, SUA, Italia si Austria au demonstrat ca amurariul este in prezent unul dintre cele mai puternice remedii naturale contra afectiunilor hepatice, aflate in explozie in ultimul deceniu. Mai mult decat atat, armurariul ajuta organismul sa reziste celor mai puternice otravuri, de la ciupercile toxice, pana la gazele industriale sau metalele grele.

Schisandra este cunoscuta din medicina traditionala chineza ca tonic hepatic si purificator sanguin. Schisandra reduce nivelul plasmatic al transaminazelor, creste sinteza proteinelor, indeparteaza radicalii liberi si creste actiunea vitaminelor C si E, stimuland astfel regenerarea hepatica.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu