Facultati facute degeaba, asta e Romania

In Romania ca sa faci facultatea trebuie sa fii destept dar daca nu stii nimic si ai bani o sa ajungi la sapa de lemn pentru ca asa este in romania,  tara unde tot se fura. Un prieten a facut facultatea si cu greu a platit taxe si ce mai trebuie sa platesti, dupa ce a terminat falcultatea nu poate sa se angajeze, Criza economică prin care trece România a dus la o scădere generală a numărului locurilor de muncă disponibile.
Studenţii care nu au reuşit să ocupe locurile de la buget ale facultăţilor trebuie să se pregătească să bage adânc mâna în buzunar. Anul acesta taxele la unele facultăţi au crescut şi cu 40%. Cei care vor să devină medici trebuie să plătească minim 1.500 de euro pe an.

Peste 70% dintre absolvenți fac facultatea degeaba.

Studenţii facultăţilor din Cluj-Napoca şi Oradea vor avea mai mult de plătit în acest an universitar. Majoritatea universităţilor au mărit taxele. Cu toate acestea, Oradea se numără printre oraşele cu cele mai mici taxe de şcolaritzare, scrie digi24.ro.

Cele mai scumpe facultăţi, atât din Cluj, cât şi din Oradea, sunt cele de medicină. La Oradea, taxa a crescut cu 40%, iar un an universitar costă până la 20.000 de lei, pentru liniile cu predare în limba engleză.

Preţul nu e unul mic nici la Cluj, unde un student străin scoate anul din buzunar 5.000 de euro, adică aproape 22.000 de lei.

Arhitectura este şi ea în topul celor mai scumpe facultăţi. La Cluj, taxa pe un an este de 4.400 de lei, în timp ce la Oradea, este de 4.000 de lei. Cea mai mare creştere înregistrată la Cluj este la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, unde pentru un an universitar un student va plăti 3.000 de lei.

La Oradea, un student la aceeaşi facultate va plăti doar 2.300 de lei.

Și la Universitatea Babeş Bolyai, taxele cresc cu până la 400 de lei.

La Timișoara, cea mai mică taxă de școlarizare de la Universitatea Politehnică este de 2.400 de lei pentru specializarea Mobilier si Amenajări Interioare, iar cea mai costisitoare taxa ajunge la 4.200 de lei.

La Universitatea de Vest, cei mai mulți bani îi plătesc cei care vor să studieze pianul sau vioara la Facultatea de Muzică - 10.000 de lei pe an. Taxa medie, în schimb, este de 3.000 de lei.

Tot 3.000 de lei pe an plătesc și studenții Universității din Craiova dacă vor să studieze la facultăți precum Matematică, Limbi Moderne Aplicate, Economie, Drept, Teologie sau Automatică și Calculatoare.

La Universitatea de Medicină Veterinară și Științe Agricole a Banatului, cea mai mică taxă este de 2.500 de lei. Tot atât plătesc și cei care vor să studieze la Universitatea din Craiova, la Facultatea de Agricultură şi Horticultură.

Un an de studiu la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara costă 1.500 de euro.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu