Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) avertizeaza asupra posibilului risc cancerigen pe care il implica acrilamida, o substanta prezenta in cafea, chipsuri, dar si in unele produse pentru copii.
Expertii au confirmat ca acrilamida creste riscul de cancer, aceasta substanta fiind nociva mai ales pentru copii, informeaza Daily Mail. Acrilamida se formeaza atunci cand alimentele sunt coapte, prajite sau rafinate.
Autoritatile sanitare europene avertizasera de multa vreme in legatura cu riscurile pe care le implica acrilamida si au cerut EFSA sa evalueze gradul de nocivitate al acestei substante.
Pe baza studiilor efectuate pe animale, Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara a anuntat ca acrilamida are risc de aparitie a cancerului la consumatorii de toate varstele.
Cafeaua, cartofii prajiti, biscuitii, chipsurile si unele alimente pentru copii sunt alte surse alimentare de acrilamida. Dintre toate grupele de varsta, copiii sunt cei mai expusi, avertizeaza specialistii.
EFSA sugereaza ca este necesar sa se impuna controale legale in industria alimentara, pentru a se reduce nivelul acestei substante din produsele comercializate in magazine si restaurante.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu